Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

Грозните и тъпи останаха извън борда





  • Атанас Славов, Антоанета Цонева, Надежда Йорданова и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ остават извън 50-ото Народно събрание
  • Знакови лица на ПП-ДБ като Атанас Славов, Антоанета Цонева, Надежда Йорданова и Ивайло Мирчев няма да намерят място в бъдещия национален парламент. Ясни са и тримата им представители в европейския.

Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров – Ицо Хазарта ще са тримата представители на “Продължаваме промяната – Демократична България” в Европейския парламент.

Кънев и Петров влизат благодарение на преференциите, с които са разместили подредбата на листите – съответно от пето и шесто място.

Неуспехът на “Да, България” да излъчи евродепутати е една от причините за оставката на Христо Иванов като председател на партията, твърдят наши източници от коалицията ПП-ДБ.

По собствено желание Иванов се отказа от депутатския мандат, но освен него в националния парламент не влизат членове на ръководството като Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева и бившият правосъден министър Атанас Славов.

Под въпрос е и Надежда Йорданова – също бивш министър на правосъдието.

В общо 10 района ПП-ДБ няма да излъчат депутат.

От решението на лидерите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев зависи кой още ще отпадне.

Ако Петков избере да е депутат от 23-ти столичен район Настимир Ананиев няма да е народен представител, а в бъдещия 50-и парламента от Перник ще влезе Бойко Рашков.

Ако Асен Василев избере да е депутат от Хасково, от листата в Пловдив-град ще влезе Манол Пейков – кадър на “Да, България”.

Лена Бориславова се връща в Народното събрание, но съпругът ти и бивш заместник-председател на НС Мирослав Иванов се разделя с него.

Решението на Христо Петров да избере Европейския парламент вкарва в националния Венеция Ангова.

Благодарение на преференции депутат от 25-ти столичен район ще е и Елисавета Белобрадова.

ДСБ запазва броя на депутатите си и в европейския, и в българския парламент и това е една от причините лидерът Атанас Атанасов да не подава оставка.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Това, което вероятно ще се случи, е да се състави правителство, като отделни представители на партиите ще бъдат в управлението, но няма да носят...

СКАНДАЛ

„Апартаментът“ – двуетажна къща на покрива – 253 кв.м. и гараж 34 кв.м., са закупени за 520 000лв. през 2021 г. без ипотека. Мерцедесът...

ПОЛИТИКА

Шефовете на новата формация вадят 300 бона, да платят дълга към хазната Лидерът на партия “Величие” Николай Марков заяви, че е готов да се...

СКАНДАЛ

Пригответе си мрежички за пазар от социализма Има ли право Т-маркет да ни таксува за малките найлонови торби? Табели за таксуването в обектите има,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО