Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПАРИ

Германия пак ще изяде дървото с тия замразявания!





Евродепутат от АзГ за решението за руските активи: Пак се простреляхме в крака!

Възможните мерки, които Русия може да предприеме в отговор на решението на Съвета на Европейския съюз (ЕС), с което се позволява нетната печалба от замразените руски активи да се използва за военна помощ за Украйна, могат да засегнат европейските инвеститори. Това заяви пред руското издание „Известия“ на 22 май Гунар Бек, член на Европейския парламент от Германия от партията „Алтернатива за Германия“ (AзГ).

Той нарече това решение безпрецедентно и изрази увереност, че това може да доведе до ответни мерки от страна на Руската федерация.

„Европейците едва ли ще се възползват от конфискацията на приходите от руски активи. Всички ответни мерки, които Русия може да предприеме, могат да засегнат директно европейските инвеститори. Докато Европа може да понесе преки щети от руските контрамерки, Украйна е тази, която ще спечели от европейските мерки“, посочи евродепутатът.

По негово мнение сумите, получени от активите, не са толкова значителни, че да повлияят на военно-икономическата ситуация в Украйна. Това няма да балансира бюджета на Украйна и няма да обърне военната ситуация, смята той.

„Европейците се прострелват в крака с действията си, защото оттук нататък чуждестранните инвеститори, поне незападните, които ще инвестират повече в Европейския съюз, ще се питат дали инвестициите им в Европа са наистина в безопасност“, отбеляза Бек.

Евродепутатът от АзГ подчерта, че Европа е в икономически упадък през последните няколко години, сега ще бъде допълнително подкопана като сигурно убежище за неевропейски чуждестранни инвестиции.

„Това може да ни причини значителни щети в дългосрочен план. Според мен това няма да помогне за разреждане на сегашното напрежение около Украйна. Това, от което се нуждаем сега, е трезв подход за намиране на начини за мирни преговори. Мерките, предприети днес от Европейския съюз, имат точно обратния ефект“, заключи той.

Реномирани икономисти, с които Известия обсъди решението на Съвета на ЕС, отбелязаха, че много страни може да сметнат решението на Европейския съюз за незаконно. Това ще се отрази на европейския финансов пазар. Експертите смятат, че Русия може да отговори огледално на подобни недружелюбни действия. Депутатът от Думата на Русия Алексей Чепа също потвърди това, като посочи, че използването от страна на Запада на приходите от замразените руски активи ще доведе до глобална икономическа криза и спад на долара.

Председателят на комисията по международни отношения на Съвета на федерацията Григорий Карасин в коментар за Известия заяви, че решението на Съвета на ЕС, което позволява използването на нетните печалби от замразените активи на Руската федерация за военна помощ на Украйна, е поредния пример за икономически и финансов бандитизъм.

Както съобщи THE SOFIA TIMES по-рано, в ответна мярка Руският съд запорира активи на стойност около 800 млн. евро, принадлежащи на три западни банки – Deutsche Bank, Commerzbank и UniCredit.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Американският лакей Атанас Запрянов остава министър на отбраната Алчният за власт (вече тресящ се от Паркинсон старец) Борисов ще прави експертен кабинет. Негови хора...

СКАНДАЛ

Скандал в ефир: Лидерът на “Величие” жегна Цветанка Ризова за любовник Категорично не трябва да помагаме на Украйна с оръжия – смята Николай Марков...

СВЯТ

Талибанското движение (забранено в Русия) се стреми към постоянно членство на Афганистан в Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), заяви пред Известия временно управляващият Афганистан...

АНАЛИЗИ

Алексей Белов: Възмездието на Европа: Защо “проукраинският” Еврорайх на “вещицата Урсула” ще се провали Изборите за Европейски парламент, които завършиха през изминалия уикенд, могат...

СЛУШАЙТЕ РАДИО