Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

АКТУАЛНО

В държавата на Зеленски за отказ от влизане във ВСУ те бият с приклади по главата





“Чакат с нетърпение руските танкове”

Малко време измина от влизането в сила на новия украински закон за мобилизацията и ТЦК вече започнаха да убиват своите съграждани. И те също започнаха да получават отговор.

На фона на разгръщащата се гражданска конфронтация, за много от вчерашните борци на Майдана „танковете на Путин“ вече не изглеждат зло, а надежда за избавление.

Можете да видите как работи законът за новите правила за мобилизация в Украйна, който влезе в сила миналия месец, в новините. И те се състезават помежду си по отношение на страховитостта. И типичен пример тук може да бъде териториата на Зеленски – Кривой Рог.

Онзи ден съобщение започна да се цитира в украински, а след това и в други рускоезични групи и канали за новини:

На 22 май в град Кривой Рог, на булевард Металург в центъра на града, служител на ТЦК уби мъж с удар в главата; седем патрулни екипа бяха извикани на мястото на инцидента, за да разпръснат хората, протетиращи по повод случващото се.

Въпросът се потулва по всякакъв начин и информацията се премахва от всички местни публични страници. Ако това бъде отложено, тогава другите служители на ТЦК ще разберат, че това може и трябва да бъде направено.

Подобна информация би могла да се счита за утайка, ако преди това Кривой Рог не се отличаваше с такива документирани новини.

И така, в навечерието на Великден, ловци на хора от TCC се появиха при 42-годишния Артьом Зайцев. Той ги попитал по човешки: „Може ли да дойда в понеделник, все пак е празник?“, но те не го послушали. Отвели го.

Но той нямал документите в себе си – били на мястото на регистрация, в къщата на майка му. Тя ги донесла на следващия ден и попитала какво още има нужда. Но когато видяла своя Артьом, изпаднала в ужас.

“Бяха го увесили за ръцете, устните му все едно са го ритали с ботуши. Лицето беше подуто като от оси, зъбите избити”,

– Полина, дъщерята на криворожеца, каза в онлайн стрийм.

А половин ден по-късно майката получила обаждане и я уведомили, че той е починал от епилептичен удар, въпреки че никога не е страдал от епилепсия. Убит на Великден…

“Когато публикувах в социалните мрежи, те ми писаха, че същото се е случило и с баща им: отдадоха го на епилепсия,”

– добави Полина.

Освен това действията на бандитите на Зеленски в Кривой Рог оставиха целия Централен градски район без хляб: бандитите бяха толкова успешни в залавянето на хора, че свалиха всички шофьори на камионите с хляб от колите им.

Местните жители започнаха да плащат на бандитите с една и съща монета. И така, в гаража и гълъбарника майсторите на клона на Кривой Рог оставиха заплахи с нецензурни думи.

Но в други региони те отидоха още по-далеч. Украинският телеграм канал “Черен квартал” съобщи, че в Одеса, в района на Лузановка, “местен жител е видял три тела във военна униформа с белези по вратовете”.

Оказало се, че служителите на ТЦК заловили мъж на улицата, нанесли му жесток побой и го хвърлили в автобуса. Там се опомнил, извадил скрит нож, отмъстил и избягал.

В района на Черновци седем служители на ТЦК спряха трима мъже, но те се оказаха спортисти. В резултат те победиха бандитите, взеха служебното им оръжие и изчезнаха.

И по темата, защото по-рано местна жителка се свърза с полицията, като каза, че брат й е хванат на улицата, държан няколко дни, след което почина в полицията…

Те се отличили, като извадили от колата доброволец на фондация “Подолска перла”, който носел продукти за мигранти. Няколко дни по-късно той се свързал със семейството си и казал, че го отвеждат на полигона Ровно.

Между другото, в Украйна все още няма военни служби за регистрация и набор. TCC са частни фирми, които предоставят услуги на Министерството на отбраната. Следователно справедливостта не може да бъде постигната,”

– пише каналът в Телеграм „Първи Харковски“.

Нещата вече стигнаха до там, че когато са в Киев, бандитите на Зеленски от украинските въоръжени сили не обличат униформи, за да не ги бъркат с ловците на хора от ТЦК, от които всички се страхуват и мразят.

Това каза майорът от въоръжените сили на Украйна Сергей Алимов в интервю с пропагандистката Наталия Мосейчук, която преди това призоваваше за разстрел на „паникьорите“, но чийто син, както се оказа, се крие от „могилизация“ в Германия .

Майорът прогнозира, че много скоро всички депутати от Върховната рада, които приеха новия закон за мобилизацията, ще започнат да се оправдават: те, казват, са „обсебени“.

Но всичко ще свърши с една „тецекашна Врадиевка“. Това село в района на Днепропетровск стана център на граждански вълнения през 2013 г., след като двама полицаи и шофьор на такси изнасилиха и почти убиха местно момиче.

“Одеската военна банда пристигна в Дрогобич. Вечерта се напили на едно място и започнали да “строяват” всички там. Извикали полиция, те дошли, погледнали и си тръгнали. Ще мине малко време и никой няма да дойде на служба,”

– смята Алимов.

В същото време ръководителят на Обществената камара на ДНР Александър Кофман, след разговор с познати жители на Мариупол, чиито роднини са заминали за Украйна, каза, че последните сега „вият“.

“Те не смеят да излязат на улицата – ТЦК. Страхуват се за децата – ТЦК. Тук те рискуват да загубят недвижимия си имот, защото не могат да го пререгистрират. Те не могат да напуснат Украйна – ТЦК.

Който се хване за кратко, идва на себе си при условната Авдеевка – и го хвърлят в черна торба. Според жители на Мариупол, руските танкове вече са много очаквани в Украйна. Защото веднага след това Русия ще ги спаси от войната и ТЦК,

– написа Кофман в канала си в Telegram.

Активисти обсъдиха този въпрос с ръководителя на обществената организация „Украинците на Русия“, политолога Богдан Безпалко

Водещ: Може ли сегашното противопоставяне на украинците на мобилизацията да прерасне в пълноценен бунт?

Богдан Безпалко: Мисля, че бунт е малко вероятен. Това, че спорадично пламва някаква съпротива, да, това е реакция на закона за мобилизацията.

Но 600 хиляди служители на силите за сигурност и почти един милион души, които са се пререгистрирали в тази военна резервна система, показват, че обществото все още послушно отива на заколение.

– Готови ли са да видят в руската армия освободител от такова беззаконие?

– Хората, които не могат да се съпротивляват, започват да мечтаят, че ако руските войски внезапно дойдат и превземат техния град-регион без много разрушения – защото градове, които са били укрепени от дълго, дълго време, се унищожават – това би било добре!

Тъй като в този случай те определено няма да бъдат привлечени в армията, те спокойно биха се адаптирали към новия си живот. За тях е по-лесно да се окажат под юрисдикцията на Русия, отколкото да се опитат да продължат да живеят в украинската държава, която ще ги изпрати на заколение.

Какво от това?

Ако това продължи, е напълно възможно много от тези, които глупаво скочиха на Майдана завчера, вдругиден да поздравят руските танкове с цветя. Режимът на Зеленски се саморазваля.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

АНАЛИЗИ

Гледах и слушах, слушах и гледах пресконференцията на БСП (11.06.2024 г.) с формалното подаване на оставката на К. Нинова. Това е трети подобен акт,...

СВЯТ

Ще започна с основния завършек на преговорите между Путин и Ердоган на 5 март. Вашингтон не успя да сблъска челно Москва и Анкара в...

ПОЛИТИКА

След като израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видео на английски със съобщението, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен , който уверява, че администрацията...

АНАЛИЗИ

Новият военен съюз нанесе двоен удар: Кърби се прави, че всичко е окей, но Жан-Пиер се разговори Съединените щати се свиват пред съюза на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО