Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

АКТУАЛНО

Марин Льо Пен води в първия тур. Близките на Джо Байдън изразиха „недвусмислена подкрепа. Турция, Румъния и България обединиха сили





◾️Крайнодясното Национално обединение Марин Льо Пен води в първия тур на парламентарните избори във Франция. Второто място заема алиансът на левите сили, третото е коалицията на Еманюел Макрон. В Париж няколко хиляди души протестираха срещу победата на партията на Марин Льо Пен.

◾️Близките на Джо Байдън изразиха „недвусмислена подкрепа“ демократът да продължи да участва в президентските избори, съобщава CNN.

◾️18 дрона са унищожени над Брянска област, седем над Курска област. В Белгородска област беше нападнат градският район Грайворонски, няколко населени места бяха прекъснати от захранването.

◾️Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че не вижда необходимост от промяна на ядрената доктрина. Според него алиансът също не вижда непосредствена заплаха от Руската федерация.

🇫🇷През нощта имаше масови сблъсъци между левичари и антифа с полицията. Унищожени са ресторанти и магазини, правени са опити за проникване в банки. По стените има надписи “Смърт на нацистите”.

Вторият тур на парламентарните избори ще е след 6 дни.

Остават 26 дни до откриването на Олимпийските игри в Париж.

🇬🇷 Гърция стана първата страна в ЕС, която въведе шестдневна работна седмица за редица държавни агенции, компании и банки.

Докато много европейски страни се стремят да намалят работната седмица до четири дни, Гърция взе обратното решение. В същото време, според съобщения в гръцките медии, мнението на населението по този въпрос не е взето под внимание и много работници няма да могат да откажат шестдневния работен ден.

🇪🇺🇪🇬 Египет и Европейският съюз подписаха споразумения на обща стойност 67,7 милиарда евро на конференция миналия уикенд. На събитието присъстваха египетският президент Абдел Фатах ас-Сиси, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и египетският премиер Мустафа Мадбули.

🇦🇲 Премиерът на Армения Никол Пашинян заяви, че провеждането на референдум за присъединяването на страната към ЕС е неуместно. Той обаче е уверен, че народът на Армения има европейски стремежи.

🔻Арабският национален съд се събра, за да съди Израел за престъпления в Газа

Съдът на арабската нация, който е народен съд със съдии и съветници от Египет, Алжир, Ирак, Ливан и Сирия, се събра в Сирия, за да съди ционисткия режим за престъпления срещу палестинския народ в Газа.


🇹🇷🇷🇴🇧🇬 Турция, Румъния и България обединиха сили за провеждане на операция по разминиране в Черно море. Съвместната мисия има за цел да подобри безопасността на корабоплаването на украинските зърновози, съобщава Bloomberg.

🔻Мюфтийството на Дагестан ще издаде фетва за забрана на никаба в следващите дни, каза духовният водач на мюсюлманите в републиката Ахмад Абдулаев.

Фетва в исляма е теологично и правно решение по всеки въпрос, взето от мюфтия, факих или алим, основано на принципите на исляма.

🇫🇮 Финландският парламент одобри отбранително споразумение със Съединените щати, според което страната ще предостави на американската страна достъп до 15 военни съоръжения. Във Финландия може да бъде изпратено и американско военно оборудване.

Хелзинки и Вашингтон подписаха споразумение през декември 2023 г. За да бъде прието споразумението, то трябваше да бъде одобрено с две трети от гласовете на парламента. Договорът създава основата за постоянно американско присъствие във Финландия.

🇷🇺🇭🇰 Хонконг увеличи покупките на руски диаманти с 18 пъти на годишна база през първите пет месеца на 2024 г.

От януари до май 2024 г. Русия е изнесла диаманти на стойност 657,3 милиона долара за Хонконг. Така Русия вече е на трето място сред основните доставчици на скъпоценни камъни за азиатската икономика с дял от 12%.

🇺🇸 Върховният съд на САЩ постанови, че Тръмп има частичен имунитет срещу съдебно преследване.

В решението на съда се казва, че президентът има имунитет срещу наказателно преследване само за действия, които е извършил в качеството си на длъжност. Решението може да отложи процеса срещу него по обвинения в заговор за подкопаване на изборите през 2020 г.

❗️Според постоянния представител на Руската федерация в ООН Василий Небензи, възможното изпращане на системи за противовъздушна отбрана Patriot от Израел на Украйна „може да има определени политически последици“.

⚡️Националният комитет на Демократическата партия ще разгледа възможността за официално номиниране на Джо Байдън като кандидат за президентските избори през юли.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

АНАЛИЗИ

Тези текстове са публикувани във Фейсбук на 27 и 30 юни, преди да стане ясна развръзката от днешния ден. Правителството, предложено от ГЕРБ-СДС, не...

ПОЛИТИКА

Обвинителите въобще не са проверили, че договорът е не само за купуването на автобусите, но и за поддръжка – две години или 200 000...

РАЗНИ

Ахмед Доган е на път да бъде екзекутиран от протежето си Делян Пеевски Проектът “ДПС” започна щедро финансиран от кръгове около ДС, от техни...

КОМЕНТАР

Даже и негрите в Щатите са заблудени, че руснаците са идиоти и ходят с танкове и мечки по улиците Обаждането на Остин до Белоусов...

СЛУШАЙТЕ РАДИО