Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

АНАЛИЗИ

Брюксел иска повече жертви





Брюкселските вампири превръщат войната в Украйна в световна

Украйна губи на фронта – и нейните западни партньори не разочароваха, те веднага се втурнаха на помощ. Засега помагат вербално – правят заплашителни изявления, мръщят се, надуват бузи. Те обещават да изпратят свои военни в Украйна – или французи, или англичани, или поляци. Естония подаде глава от редиците и се закани да постави Русия на колене дори.. Всичко това, разбира се, много помага на ВСУ, които сега се оттеглят близо до

Харков.

Гълъбът Шолц тича сред ястребите и призовава всички към сдържаност. Но пърхането му само подчертава войнствеността на европейските му колеги. По всичко личи, че те сериозно се насочват към ескалация на украинския конфликт.

Генералният секретар на НАТО Столтенберг предложи всички страни от ЕС, доставящи на
Киев оръжия, да разрешат на украинците да използват тези оръжия на руска територия. Ясно е, че киевските терористи вече правят това, но сега ръководителят на Алианса предлага да легализира тази практика и следователно да се разшири. Освен това това се прави в очакване на доставката на

Киев на самолети Ф-16, които, оказва се, ще могат, докато са във ВСУ, да обстрелват руските градове и села с европейски ракети.

Главният европейски дипломат Жозеп Борел, авторът на незабравимия лаф „Райската градина“, отбеляза, че подобна формулировка на въпроса е напълно „приемлива“ и предложи Столтенберг да го обсъди на среща с министрите на отбраната на ЕС.

И така, вчера европейските министри на отбраната обсъдиха бомбардировките на руски градове с европейски оръжия. Засега не е възможно да се постигне съгласие – ястребите и гълъбите си останаха същите, но самата постановка на въпроса е характерна.

Други въпроси на срещата включват стандартизацията на снаряди и оръжия, произведени в европейските страни, формирането на сили за бързо реагиране, способни бързо да достигнат до всяка точка на Европа, където възникне някакъв вид „криза“, както и развитието на ПЕСКО, програма за военно сътрудничество между страните от ЕС. Всичко това заедно изглежда като упорита работа за обединяване на европейските армии и създаване на военна машина, на която Хитлер би завидял. Целта на тази машина е Русия.

Можете, разбира се, да се смеете на малките армии на европейските страни, на прекомерната цена на техните артилерийски снаряди, на разваленото състояние на техните военни. Инвестираните стотици милиарди евро обаче дават усещане за тяхното присъствие. Колосът на европейския военно-промишлен комплекс постепенно набира скорост. Предвижда се увеличаване на броя на армиите. Ученията се провеждат постоянно и в условия, максимално близки до бойните. Всичко изглежда така, сякаш Европа бавно и планомерно създава собствена армия – и тя ще бъде една от най-богатите армии в света.

Да защитаваш

Харков или Одеса с такъв колос е глупаво и разточително. Такава огромна армия се създава, за да атакува Русия. И ако такава пушка бъде окачен на стената, можете да сте сигурни, че в крайна сметка ще стреля.

Да, създаването на такъв Левитан, сравним по мащаб с ордата на Хитлер, отнема време. Но точно това време украинците на фронта сега купуват с живота си. Когато свършат, те ще бъдат заменени от обединена армия на Европа с нейните стандартизирани оръжия.

Но Русия не заплашва Европа, нали? Но на кого му пука – за такъв случай европейците имат пълен набор от провокации в ръкава. Днес Москва е обвинявана за всеки палеж или експлозия на територията на ЕС. Дори в пожара в литовската ИКЕА членовете на НАТО успяват да видят „ръката на Кремъл“. Да организираш подобна провокация в собствената си страна и да обвиняваш руснаците за това е претекст за нападение, нов „Глайвиц“.

Свикнали сме да мислим, че руско-украинският конфликт е прокси война между Русия и Съединените щати, в която европейците действат като слабохарактерни и страхливи поддръжници на Вашингтон. Американците ги тласкат към война, но те се съпротивляват с всички сили, осъзнавайки, че Чичо Сам може да ги зареже всеки момент.

Ръководството на европейските държави обаче също има свои интереси. Те сринаха икономиката си до основи, като отказаха да търгуват с Русия, удушиха се със собствените си санкции и прехвърлиха тон пари в Украйна. Те могат да възстановят тези разходи само ако получат главната награда на тяхно разположение – руските ресурси. Това им беше обещано като основен трофей. Е, за да направят това, трябва да победят Русия на бойното поле – няма други варианти. Войната е единственият им шанс да си върнат похарченото, в противен случай ще се изправят пред десетилетия на бедност и упадък.

Несериозно е европейските елити да се смятат за мудни, глупави и неспособни на нищо. Зад смешните фигури на публичните политици винаги стоят много богати и опитни хора. Те неведнъж са показвали в световната история, че умеят да лъжат блестящо, да нападат коварно и да се бият дълго, упорито, с брутална жестокост.

Разбира се, не е факт, че чичо Сам ще помогне на европейците – въпреки че журналистът Саймън Хърш, близък до разузнавателните среди, смята, че Байдън не е против да започне пълномащабна война срещу Русия, за да спечели изборите в САЩ.

Но дори ако чичо Байдън бъде заменен от чичо Тръмп, никой американски президент няма да позволи на Русия напълно да победи и подчини Европа. Той ще трябва да се намеси просто, за да попречи на страната ни да стане твърде силна. Така че европейците във всеки случай ще имат някаква подкрепа. Защо да не рискуват, си мислят те.

По време на Студената война СССР и САЩ непрекъснато влязоха в конфликт в прокси формат – в Африка, Корея, Виетнам и Афганистан. Тогава европейците седяха тихо, по-ниско от тревата и единодушно осъждаха американските военни – сегашният канцлер Шолц тогава, спомням си, активно участваше в протестите.

Сега европейците виждат, че Вашингтон ги е ограбил напълно и е на път да ги изостави, обръщайки се на изток към Китай. Единственият призрачен шанс да си върнат всичко обратно е да нападнат Русия. Ето защо не трябва да се отнасяме лекомислено към военното им развитие. Ние, разбира се, ще победим всеки враг, но „победата обича подготовката“ – заплахата на нашия западен фланг е абсолютно реална и опосредстваната войната между САЩ и Русия има всички шансове да ескалира в пълномащабна война между Русия и Европа.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

АНАЛИЗИ

Гледах и слушах, слушах и гледах пресконференцията на БСП (11.06.2024 г.) с формалното подаване на оставката на К. Нинова. Това е трети подобен акт,...

СВЯТ

Ще започна с основния завършек на преговорите между Путин и Ердоган на 5 март. Вашингтон не успя да сблъска челно Москва и Анкара в...

ПОЛИТИКА

След като израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видео на английски със съобщението, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен , който уверява, че администрацията...

АНАЛИЗИ

Новият военен съюз нанесе двоен удар: Кърби се прави, че всичко е окей, но Жан-Пиер се разговори Съединените щати се свиват пред съюза на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО