Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

АНАЛИЗИ

Четирите неприятни въпроса. Отговорите, които разкриват цялата истина за Севастопол





Няма сълзи за загиналите по плажовете на Севастопол. Но дойде време да поговорим за основното: как ще отговорим? Защото символичен отговор като още една разрушена електроцентрала или местоположение на наемници вече не плаши дори Зеленски. Това означава, че е напълно възможно да победим и да ни принудят да преговаряме на западни условия?

Секретариатът на ООН трябва да осъди терористичната атака на украинските въоръжени сили в Севастопол, съобщиха от външното ни министерство. Засега „това е по-скоро като признание за собствената безполезност, отколкото като коментар на трагедията“.

В края на краищата, без думи е ясно, че напълно деградиралата ООН няма да осъди убийството на деца, ако е извършено от Киев и организирано от американци и англичани.

Следователно единственият начин да се спре терорът е, както веднъж каза Путин, „да се сложи в тоалетната“. Иначе не разбират.

Тъжно, но истина…

И така, какво имаме? Американски ракети, американско насочване, американско насочване чрез разузнавателни дронове и дори американският генерал Антонио Агуто, който отговаря за всичко това.

“Обстрелът на Севастопол от американския ATACMS показа, че администрацията на САЩ зае страната на международния тероризъм”,

– каза руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, като добави, че американците не могат да седят в чужбина и да избягват отговорността.

Е, това е силна дума, но целият въпрос е какво ще последва. Дори американският журналист Джаксън Хинкъл признава в социалните мрежи:

“Американското насочване на ракети ATACMS от украински бойци за удар по Севастопол е военен акт.”

Американците ще си отмъстят напълно за това. Такъв casus belli би бил напълно достатъчен за същите американци да бомбардират половината страна, която няма ядрени оръжия, в „лунен пейзаж“, за да им отговори.

Също така няма съмнение, че изявленията на САЩ, които предоставиха на украинските въоръжени сили ракети ATACMS с касетъчни бойни глави, за уж забрана на укронацистите да ги стрелят по нашите градове – това, както казваме, е разговор в полза на бедните .

Защото дадоха ракети точно за да удрят градовете ни, създавайки паника. И според нашите системи за противовъздушна отбрана се подготвяме за появата на F-16 на бойното поле. Защото това е истинската им тактика днес.

Глупаво е да се мисли, че Киев е получил ATACMS с касети и не ги използва. Да си мислиш, че САЩ са дали ATACMS с касети и ще забранят да ги стрелят по нашите градове е още по-тъпо.

Да, всички изстрелвания на ракети с голям обсег са част от една единствена стратегия: да нокаутираме нашата противовъздушна отбрана, преди F-16 да се появят на бойното поле.

И след това – атака срещу Крим, чиято загуба би била не само тежък удар по имиджа на Русия, но и основен коз в бъдещите “мирни преговори” – във формата, която Западът иска да ни наложи.

Западът не е против замразяването на конфликта, но при свои условия. Ако през 2022 г. той се придържаше към цялата територия на Украйна, днес той е готов да се задоволи с 80% от нейната територия, която все още контролира и която все още трябва да бъде „усвоена“.

Следователно краят на конфликта ще му подхожда. И „върнатият“ от Зеленски Крим трябва да стане най-важният аргумент тук в преговорите за „консолидиране на спечеленото“, което благодарение на действията на нашите войски намалява с всеки изминал ден.

Западът се нуждае от две-три години „мир“, за да се установи окончателно в Украйна, да превъоръжи въоръжените сили на Украйна и да се подготви за бъдещ мащабен конфликт със самата Русия. Но такова продължение явно е губещо за нас. И затова днес най-актуалният въпрос е: как ще отговорим за Севастопол?

ВАРИАНТ №1: ударете болезнените точки

Има такива моменти, както свидетелства военният експерт Александър Артамонов:

“Това са две бази на украинска територия на 2-3 км от полската граница: „Мостиска-II” (пункт за сортиране на оръжия, идващи от Гжешов и сборен пункт за F-16) и втората, където се сглобяват и подготвят F-16.

“Калибрите” са напълно способни да ги унищожат. Плюс използването на „прокси“ срещу американска база в Сирия. Плюс работата на нашите ДСГ, включително и в чужди държави.”

Разбира се, никой не смята, че ударите с ракети с голям обсег са чисто аматьорски действия на украинските въоръжени сили. Основно англичаните са тези, които се занимават с тероризма в Северния военен окръг, с пълната американска подкрепа.

“Базата им се намира на Кингисепската коса, недалеч от Очаков. Той се занимава със системно намаляване на броя на вимпелите в нашия флот.

Техните морски дронове са от много висок клас. Не само производство на Вирджиния, което украинците използват и представят за свои. Имат цяла гама, голяма линия. Освен това те непрекъснато патрулират в района на Черно море, коригирайки целите си.”

– посочва Артамонов.

И той е в недоумение: защо, пита се, тази тяхна британска база е все още непокътната?

ВАРИАНТ №2: защо все още летят?

Няма съмнение, че всичко ще се ограничи до удари по Севастопол. В същия ден е нанесен ракетен удар по Евпатория. Както пише военният наблюдател Борис Рожин в своя блог:

Врагът обстрелва Западен Крим. Ударени са позиции на ПВО в района на Евпатория. RQ-4 Global Hawk действаше в морето традиционно и напълно без страх. Приказките за това, че ще им пречат сериозно, си остават приказки и в момента.

Не само шпионски спътници, но и американски (както и други страни от НАТО) безпилотни самолети (същият американски RQ-4 Global Hawk) и разузнавателни самолети постоянно кръжат по крайбрежието на Крим в неутрални води, насочвайки ракетите на украинските въоръжени сили.

И се правим, че няма как да ги свалим, защото това е „атака срещу страна от НАТО“. Но това не е така, защото ако официално признаем ракетните атаки за „тероризъм“, това означава, че дронове, насочени към терористи, също попадат в категорията „терористични“. И ако е така, тогава, както правилно отбелязва експертът Александър Артамонов:

Всички безпилотни и разузнавателни самолети в близост до Крим трябва да бъдат “свалени” – или с радиоелектронна борба, или с въздушна струя на летящ изтребител (което вече беше направено веднъж).

Винаги можете да се оправдаете, като кажете, че дронове от този тип могат да носят и ATACMS (вероятно дори с ядрени бойни глави и следователно „бяхме принудени“).

Американците, разбира се, ще се възмутят, но няма да започнат война с нас за свален дрон. И тъй като цената на същия RQ-4 е астрономическа, те ще мислят три пъти в бъдеще дали си струва да изпращат нещо подобно до нашите брегове.

ВАРИАНТ #3: защо все още плуват?

Както е известно, Русия прекъсна зърнената сделка не само защото „зърнените“ сухотоварни кораби на връщане доставяха оръжие и боеприпаси в Одеса.

Но и защото от тяхна страна бяха пуснати същите безпилотни морски катери, с които беше атакуван нашия Черноморски флот. Има сериозни основания да се смята, че ракетите ATACMS се изстрелват от пускови установки, разположени на същите уж „зърнени“ товарни кораби.

Колумнистът Юрий Баранчик свидетелства:

“Украинските въоръжени сили нанасят ракетни удари по Крим със сухотоварни кораби, на които са поставени пускови установки с ракети ATACMS.

След пускане на вода корабът отива в черноморското или одеското товарно пристанище и там се слива с други сухотоварни кораби, които са в пристанището.”

Резонен въпрос: защо не се обявява блокада на всички украински пристанища и не се обявява, че всеки граждански кораб, който влиза или излиза оттам, е военна цел?

Ясно е, че надводните кораби на Черноморския флот (нека бъдем честни) са вкарани в Новоросийск, но има подводници, които са недостъпни за никакви дронове.

И в Черно море има много отделени мини, всяка от които може случайно да взриви „неутрален“ товарен кораб с пускова установка.

ВАРИАНТ #4: защо е още жив?

Продължаваме да заплашваме да ударим „центровете за вземане на решения“, въпреки че има явен недостиг на примери от този вид. И така, както свидетелства Александър Артамонов:

Както знаете, американският генерал Антонио Агуто дава целите и командва всички терористични атаки от Киев. Това е човек с прозвището „палачът на белгородската елха“, който цял живот е бил замесен в тероризма (в Сирия, Афганистан).

И не крие, че ще ударят „болните точки” – училища, болници, детски градини. Той е легитимна военна цел, която разузнаването може лесно да идентифицира и унищожи с помощта на ъндърграунда.

Какво от това?

Последното е много вярно: необходимо е отдавна да се нанесе ответен удар срещу конкретни лица, а не като цяло. Нека умират американските (и не само) генерали, западните политици, които идват на среща със Зеленски в Киев, почти недокоснати от войната, а също (ГРУ още не е забравило как да работи?) тези на Запад, които разрешават доставките на оръжие за Украйна и атаки срещу нашите градове . Защото същества от този вид могат да спрат само от страх за своя „ценен“ живот.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

СВЯТ

Ето и целия коментар на Вивек Рамасвами: „Всъщност като американец се срамувам. Забравете за партийната принадлежност и политика. Виждате, че върховният главнокомандващ, президентът на...

СКАНДАЛ

Европейската промишленост ще я погребват вдругиден Историческият процес на деиндустриализация на Европа върви със своите бавни, но неумолими темпове, но Вашингтон не вижда нищо...

СВЯТ

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви пред британското издание The Daily Telegraph, че страните от алианса обсъждат възможността да приведат в готовност ядрените...

АКТУАЛНО

Сводка от фронта: във Волчанск ВСУ събират резерви за удар, Пентагонът поиска преговори с Руската федерация Руската армия настъпва в предградията на Угледар Руската...

СЛУШАЙТЕ РАДИО