Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Ако някой иска да дразни Русия, ще боли най-много, ако се направи през България





Няма случайности, нито непланирани изказвания. Официалното заявление на НАТО чрез неговия шеф от София не е импровизация. Изборът да бъде направено точно през България е закономерен и обмислен. Изявлението и цялата среща на НАТО е събитие, което официализира процесите, които се разгръщаха през последната половин година в България, но и на Балканите. Дислоцирането на войски, формирането на многонационалната дивизия, прехвърлянето на военна техника – това са процеси, които вече се случиха и продължават да се случват, но и ще продължават.

България е центъра и най-важната точка на Балканите – както логистично, военно, но така и духовно, въпреки своята настояща слабост. Ако някой иска да дразни Русия – ще боли най-много, ако се направи през България. Както и за самите българи.
Случващото се е най-точното доказателство за разпада на украинския фронт. След него идва вектора от Балтика до Румъния и България.

За всички тези детайли и общи положения аз лично говоря и предупреждавам публично от месеци насам, а има и други, които залагат авторитет и жертват много, за да получават публичност опасностите. Независимо как ще бъде формулирано като терминология – вдигане на залозите или червени линии, винаги се стига до едни и същи заключения.

За мен това е част от процеса по вдигане на залози. Но трябва да се повтори и знае – следващата стъпка в залога сме ние.

Във вътрешен план – в настоящия момент изборите са напълно лишен от смисъл театър. Лишени от положителен смисъл са както текущите национални, така и европейските избори. И гласуването за тези стари и нови политически субекти е съучастничество. А тези, които декларират, че отиват да спасяват България в Европарламента или съзнателно пропускат, или са наивници, но докато стъпят в т.нар. европарламент редица процеси вече ще са се задълбочили необратимо и въпреки тях.
Толкова отвратително ниско ниво на кандидатите е обида за всеки мислещ българин. Това е антиелит, одобрен и поставен.

Като допълнение.

Позицията на Президента е правилна и точно формулирана. Въпреки лошия опит на миналото, в настоящето президентската институция е единствената, която има отворена врата за диалог с държавите извън блока на НАТО. Има отворена врата както към Русия, така и към Иран и Китай. Това е лично мое придобито впечатление. Вече са важни личностите, които говорят с другите държави и как са приети от тях. Върху тях ще се гради истински елит в бъдеще време.

Затова вече идва времето, в което ще се преброяваме и всеки трябва да определи къде стои. Защото в основата стои бъдещето на България.

Написаното трябва да бъде осмислено правилно. Включително от чуждестранните приятели.

Станислав Бачев

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

АНАЛИЗИ

Гледах и слушах, слушах и гледах пресконференцията на БСП (11.06.2024 г.) с формалното подаване на оставката на К. Нинова. Това е трети подобен акт,...

ПОЛИТИКА

След като израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видео на английски със съобщението, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен , който уверява, че администрацията...

АНАЛИЗИ

Новият военен съюз нанесе двоен удар: Кърби се прави, че всичко е окей, но Жан-Пиер се разговори Съединените щати се свиват пред съюза на...

ВОЙНА

С невиждана жестокост Израел срина със земята Газа, избива всичко живо Голям еврейски шантаж. Байдън е в шок, на прага на още една война...

СЛУШАЙТЕ РАДИО