Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Ако някой иска да дразни Русия, ще боли най-много, ако се направи през България





Няма случайности, нито непланирани изказвания. Официалното заявление на НАТО чрез неговия шеф от София не е импровизация. Изборът да бъде направено точно през България е закономерен и обмислен. Изявлението и цялата среща на НАТО е събитие, което официализира процесите, които се разгръщаха през последната половин година в България, но и на Балканите. Дислоцирането на войски, формирането на многонационалната дивизия, прехвърлянето на военна техника – това са процеси, които вече се случиха и продължават да се случват, но и ще продължават.

България е центъра и най-важната точка на Балканите – както логистично, военно, но така и духовно, въпреки своята настояща слабост. Ако някой иска да дразни Русия – ще боли най-много, ако се направи през България. Както и за самите българи.
Случващото се е най-точното доказателство за разпада на украинския фронт. След него идва вектора от Балтика до Румъния и България.

За всички тези детайли и общи положения аз лично говоря и предупреждавам публично от месеци насам, а има и други, които залагат авторитет и жертват много, за да получават публичност опасностите. Независимо как ще бъде формулирано като терминология – вдигане на залозите или червени линии, винаги се стига до едни и същи заключения.

За мен това е част от процеса по вдигане на залози. Но трябва да се повтори и знае – следващата стъпка в залога сме ние.

Във вътрешен план – в настоящия момент изборите са напълно лишен от смисъл театър. Лишени от положителен смисъл са както текущите национални, така и европейските избори. И гласуването за тези стари и нови политически субекти е съучастничество. А тези, които декларират, че отиват да спасяват България в Европарламента или съзнателно пропускат, или са наивници, но докато стъпят в т.нар. европарламент редица процеси вече ще са се задълбочили необратимо и въпреки тях.
Толкова отвратително ниско ниво на кандидатите е обида за всеки мислещ българин. Това е антиелит, одобрен и поставен.

Като допълнение.

Позицията на Президента е правилна и точно формулирана. Въпреки лошия опит на миналото, в настоящето президентската институция е единствената, която има отворена врата за диалог с държавите извън блока на НАТО. Има отворена врата както към Русия, така и към Иран и Китай. Това е лично мое придобито впечатление. Вече са важни личностите, които говорят с другите държави и как са приети от тях. Върху тях ще се гради истински елит в бъдеще време.

Затова вече идва времето, в което ще се преброяваме и всеки трябва да определи къде стои. Защото в основата стои бъдещето на България.

Написаното трябва да бъде осмислено правилно. Включително от чуждестранните приятели.

Станислав Бачев

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Това, което вероятно ще се случи, е да се състави правителство, като отделни представители на партиите ще бъдат в управлението, но няма да носят...

СКАНДАЛ

„Апартаментът“ – двуетажна къща на покрива – 253 кв.м. и гараж 34 кв.м., са закупени за 520 000лв. през 2021 г. без ипотека. Мерцедесът...

ПОЛИТИКА

Шефовете на новата формация вадят 300 бона, да платят дълга към хазната Лидерът на партия “Величие” Николай Марков заяви, че е готов да се...

СКАНДАЛ

Пригответе си мрежички за пазар от социализма Има ли право Т-маркет да ни таксува за малките найлонови торби? Табели за таксуването в обектите има,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО