Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОНСПИРАЦИЯ

16 компании за фотоволтаици обявиха фалит





16 големи компании за фотоволтаици са подали заявление за фалит през 2023 и 2024 г., по данни на Solar Insure, цитирани от Time. Въпреки глобалната политика за налагане на слънчевата енергия като алтернатива на конвенционалната данните показват, че соларната индустрия е в криза.

Един от най-големите жилищни соларни инсталатори в САЩ внезапно затвори врати и подаде заявление за фалит. Това е шестнадесетият фалит в този сектор за година и половина и последният удар за изпадналата в затруднения соларна индустрия.

Titan Solar, която инсталира хиляди фотоволтаици, е информирала служителите си на 13 юни, че „затваря врати“, след като не е успяла да осигури купувач за компанията. Titan фалира, след като продаде фотоволтаици на над 100 000 домакинства.

Компанията не може да бъде намерена за коментар – уебсайтът й е спрян. Тя е една от 16-те големи соларни компании, които са подали заявление за фалит през 2023 и 2024 г. Списъкът с фалирали компании включва още Pink Energy и Vision Solar, които подобно на други оператори в индустрията се сблъскаха с регулаторни действия и множество жалби на потребителите.

Клиентите остават със слънчеви панели в домовете си, независимо дали ги искат. Някои работят с кредитори, за да намерят друга компания, която да поеме поддръжката на техните панели. Други просто се опитват да се измъкнат от заемите, коментира Time.

Соларната индустрия е изправена пред значителни катаклизми. През декември SunPower заяви, че има „съществено съмнение“ относно способността й да продължи да работи. Sunlight Financial, която осигури финансиране за жилищна слънчева енергия, обяви фалит през октомври миналата година. SunRun, един от най-големите жилищни инсталатори в страната, отбеляза спад в цената на акциите си с 87% от пика си през 2020 г.; цената на акциите на Sunnova, друг национален инсталатор на слънчеви панели, е паднала с 88%.

Има редица причини, поради които соларната индустрия изпитва затруднения, включително по-високи лихвени проценти, по-малка възможност за компенсация на високите сметки за „зелена“ електроенергия в някои държави и като цяло високите разходи за инсталиране.

Бордът на държавните изпълнители в Невада постави Titan в изпитателен срок през 2023 г., след като получи множество жалби от клиенти. Компанията е изправена пред множество съдебни дела.

В жалба, подадена в Охайо на 13 юни, потребител на име Томас Джоунс твърди, че продавач на Titan е казал на Джоунс, че няма да има сметка за електричество, ако инсталира слънчеви панели заради безплатна правителствена програма. След това се твърди, че продавачът е фалшифицирал подписа на Джоунс върху документи за заем, като е взел заем от 69 000 долара от друга компания без знанието на Джоунс. Заемът включва и финансова такса от 75 000 долара, според жалбата. Твърди се, че продавачът е избегнал проверката, като е изпратил договора на имейл адрес, който е подобен на този на Джоунс, но не е негов.

„Те прецакаха много хора“, казва за Time бивш представител на отдела за обслужване на клиенти на Titan, който описва много оплаквания от потребители. – „Те плячкосваха хора, които мислеха, че ще спестят пари.“

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Това, което вероятно ще се случи, е да се състави правителство, като отделни представители на партиите ще бъдат в управлението, но няма да носят...

СКАНДАЛ

„Апартаментът“ – двуетажна къща на покрива – 253 кв.м. и гараж 34 кв.м., са закупени за 520 000лв. през 2021 г. без ипотека. Мерцедесът...

ПОЛИТИКА

Шефовете на новата формация вадят 300 бона, да платят дълга към хазната Лидерът на партия “Величие” Николай Марков заяви, че е готов да се...

СКАНДАЛ

Пригответе си мрежички за пазар от социализма Има ли право Т-маркет да ни таксува за малките найлонови торби? Табели за таксуването в обектите има,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО