Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ФОКУС

Европа все пак пое по стъпките на Наполеон и Хитлер





Евроатлантиците си сверяват часовниците – почти едновременно в бойните листовки на глобалистите (и на първите страници) се появиха съобщения, че „на Украйна е разрешено да използва американско/френско/британско/германско (НАТОвско, по-просто казано) оръжие, за да унищожи цели на руска територия“.

Вече не останаха наивници, които смятат, че е просто съвпадение всички да стигнат до сърдечно, така да се каже, съгласие в унисон, съгласувано едва ли не за една нощ. Е, с изключение на колективния европейски бюргер, който е уверен, че ескалацията на военните действия, към която той, бюргерът и управляващите клонят, ще го заобиколят.

Той, бюргерът, който си въобразява, че е пъпът на Земята, тъй като веднъж на няколко години му позволяват да сложи лист хартия в пластмасова кутия, наричайки това „избори и демокрация“, отдавна е усвоил да повтаря едни и също грешки и всеки век (и точно през юни) да се събира в полкове и армии, за да отмъсти на глупавите руснаци. Които, видите ли, категорично не искат да живеят по европейските прогресивни правила.

Нека вече не си правим илюзии и фантазии за приятелското отношение на паневропейските народи към нас. Ако той, този народ, не искаше нито сегашната ескалация, нито геополитическата криза в Украйна като цяло, той щеше да седи по улиците и площадите, протестирайки по начина, по който този народ протестира „за подобряване на стандарта на живот, намаляване на данъци и за увеличение на заплати/пенсии” . Половин милиард души лесно ще прегризат гърлата на властите за допълнителни десет евро, но приживе няма да посмеят масово и безкомпромисно да възразят срещу смъртта на няколко руснаци.

Тези, които искат конкретни примери, могат да видят осемте години съпротива в Донбас и смъртта на повече от 14 хиляди души. Паневропейският блок мърдаше вяло ушите си, подвеждайки ни с различни лъжи, помпайки Киев с пари и оръжия.

Първото действие на СВО завърши с провала на украинското контранастъпление. Милиарди пари на европейските и американските данъкоплатци изгоряха в пламъците на героизма на руските войници, ловкостта на безпилотните самолети и прецизната работа на нашата артилерия. Мълчаха, както обичайно търговците мълчат, докато не им отнемат кифличките с масло.

Затова избраните от търговците единодушно решиха да увеличат градуса на ескалацията.

Ако вече знаехме и разбирахме всичко за англосаксонците (те ще се успокоят само когато Русия бъде „отхвърлена“, което никога няма да се случи), тогава поведението на Макрон и Шолц беше изненадващо. Не толкова много, но, разбира се, когато просто пощадихме едната страна и дори помогнахме да се възстанови финансово, а с цената на невъобразими военни и дипломатически усилия издигнахме втората до ранг на победителка и също така ѝ представихме място на постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, не разчитате на благодарност (бюргерите не знаят такава дума), но поне за спомен. Колко време отне на Германия и Франция да забравят. Ако наричаме нещата с истинските им имена.

Макрон, който съвсем сериозно и от висока трибуна говори за изпращането на „военни инструктори” в зоната на СВО, смята, че… Ама честно казано вече не ни интересува какво мисли собственикът на Елисейския дворец.

В този случай действието му е важно. На което ще бъде даден нашият военен отговор. Това не е игра на оловни войничета, г-н президент, това са съвсем истински мъртви и ранени ваши сънародници. За да се измъкнеш от Африка със срам, ти бяха достатъчни петдесет жертви сред армията. Но Сахел не е СВО. Колко загинали и ранени може да издържи крехката психика на твоя избирател, същия този любител на кифли„ки с масло?

Но вашият германски събеседник хер Олаф доколко е подготвен за факта, че ескалацията, подкрепяна и от него, както някога ще доведе до резултатите от много подобната идеологическа „защита на Европа от руските орди“?

И по-надолу в списъка са Холандия, Дания, Полша (как без нея) и Литва. Това не е колективна амнезия, както снизходително си мислехме преди. Това е планирана, пресметната, координирана агресия срещу руснаците. Ако веднъж сте ни заблудили с Минските споразумения, то вече няма да ни заблуждавате с фразите, че „разрешавате да се нанасят удари по военни цели на руска територия“ с оръжието си.

Всъщност знаем как можете да представите пазар, детска площадка, градски площад или жилищна сграда за „военно съоръжение“. В края на краищата вашите ракети летят там, където ги насочват вашите сателити и софтуерът, инсталиран в снарядите. Затова е по-добре сега – на последния, или на предпоследния ред – да се спрем да се мамим. Не ние. Отдавна ви нямаме доверие.

И дори не вашите избиратели бюргери – тези, които по принцип се интересуват само от храна, пари и прогнозата за времето.

Вие спрете да се заблуждавате. Защото ако бюргерите все пак се измъкнат, като кажат, че „не са били наясно“, а като цяло са „за това, което е добро и прогресивно“, то меко казано на вас номерата с „ние просто искахме да подкрепим демокрацията“ няма да ви помогнат.

Историята на европейския и русофобски реваншизъм има тенденция да се повтаря – и то не като фарс, а като трагедия. Докладите от юни на маршалите на Наполеон и генералите на Хитлер ще ви помогнат.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

АНАЛИЗИ

Гледах и слушах, слушах и гледах пресконференцията на БСП (11.06.2024 г.) с формалното подаване на оставката на К. Нинова. Това е трети подобен акт,...

СВЯТ

Ще започна с основния завършек на преговорите между Путин и Ердоган на 5 март. Вашингтон не успя да сблъска челно Москва и Анкара в...

ПОЛИТИКА

След като израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видео на английски със съобщението, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен , който уверява, че администрацията...

АНАЛИЗИ

Новият военен съюз нанесе двоен удар: Кърби се прави, че всичко е окей, но Жан-Пиер се разговори Съединените щати се свиват пред съюза на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО