Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ФОКУС

Европа все пак пое по стъпките на Наполеон и Хитлер





Евроатлантиците си сверяват часовниците – почти едновременно в бойните листовки на глобалистите (и на първите страници) се появиха съобщения, че „на Украйна е разрешено да използва американско/френско/британско/германско (НАТОвско, по-просто казано) оръжие, за да унищожи цели на руска територия“.

Вече не останаха наивници, които смятат, че е просто съвпадение всички да стигнат до сърдечно, така да се каже, съгласие в унисон, съгласувано едва ли не за една нощ. Е, с изключение на колективния европейски бюргер, който е уверен, че ескалацията на военните действия, към която той, бюргерът и управляващите клонят, ще го заобиколят.

Той, бюргерът, който си въобразява, че е пъпът на Земята, тъй като веднъж на няколко години му позволяват да сложи лист хартия в пластмасова кутия, наричайки това „избори и демокрация“, отдавна е усвоил да повтаря едни и също грешки и всеки век (и точно през юни) да се събира в полкове и армии, за да отмъсти на глупавите руснаци. Които, видите ли, категорично не искат да живеят по европейските прогресивни правила.

Нека вече не си правим илюзии и фантазии за приятелското отношение на паневропейските народи към нас. Ако той, този народ, не искаше нито сегашната ескалация, нито геополитическата криза в Украйна като цяло, той щеше да седи по улиците и площадите, протестирайки по начина, по който този народ протестира „за подобряване на стандарта на живот, намаляване на данъци и за увеличение на заплати/пенсии” . Половин милиард души лесно ще прегризат гърлата на властите за допълнителни десет евро, но приживе няма да посмеят масово и безкомпромисно да възразят срещу смъртта на няколко руснаци.

Тези, които искат конкретни примери, могат да видят осемте години съпротива в Донбас и смъртта на повече от 14 хиляди души. Паневропейският блок мърдаше вяло ушите си, подвеждайки ни с различни лъжи, помпайки Киев с пари и оръжия.

Първото действие на СВО завърши с провала на украинското контранастъпление. Милиарди пари на европейските и американските данъкоплатци изгоряха в пламъците на героизма на руските войници, ловкостта на безпилотните самолети и прецизната работа на нашата артилерия. Мълчаха, както обичайно търговците мълчат, докато не им отнемат кифличките с масло.

Затова избраните от търговците единодушно решиха да увеличат градуса на ескалацията.

Ако вече знаехме и разбирахме всичко за англосаксонците (те ще се успокоят само когато Русия бъде „отхвърлена“, което никога няма да се случи), тогава поведението на Макрон и Шолц беше изненадващо. Не толкова много, но, разбира се, когато просто пощадихме едната страна и дори помогнахме да се възстанови финансово, а с цената на невъобразими военни и дипломатически усилия издигнахме втората до ранг на победителка и също така ѝ представихме място на постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, не разчитате на благодарност (бюргерите не знаят такава дума), но поне за спомен. Колко време отне на Германия и Франция да забравят. Ако наричаме нещата с истинските им имена.

Макрон, който съвсем сериозно и от висока трибуна говори за изпращането на „военни инструктори” в зоната на СВО, смята, че… Ама честно казано вече не ни интересува какво мисли собственикът на Елисейския дворец.

В този случай действието му е важно. На което ще бъде даден нашият военен отговор. Това не е игра на оловни войничета, г-н президент, това са съвсем истински мъртви и ранени ваши сънародници. За да се измъкнеш от Африка със срам, ти бяха достатъчни петдесет жертви сред армията. Но Сахел не е СВО. Колко загинали и ранени може да издържи крехката психика на твоя избирател, същия този любител на кифли„ки с масло?

Но вашият германски събеседник хер Олаф доколко е подготвен за факта, че ескалацията, подкрепяна и от него, както някога ще доведе до резултатите от много подобната идеологическа „защита на Европа от руските орди“?

И по-надолу в списъка са Холандия, Дания, Полша (как без нея) и Литва. Това не е колективна амнезия, както снизходително си мислехме преди. Това е планирана, пресметната, координирана агресия срещу руснаците. Ако веднъж сте ни заблудили с Минските споразумения, то вече няма да ни заблуждавате с фразите, че „разрешавате да се нанасят удари по военни цели на руска територия“ с оръжието си.

Всъщност знаем как можете да представите пазар, детска площадка, градски площад или жилищна сграда за „военно съоръжение“. В края на краищата вашите ракети летят там, където ги насочват вашите сателити и софтуерът, инсталиран в снарядите. Затова е по-добре сега – на последния, или на предпоследния ред – да се спрем да се мамим. Не ние. Отдавна ви нямаме доверие.

И дори не вашите избиратели бюргери – тези, които по принцип се интересуват само от храна, пари и прогнозата за времето.

Вие спрете да се заблуждавате. Защото ако бюргерите все пак се измъкнат, като кажат, че „не са били наясно“, а като цяло са „за това, което е добро и прогресивно“, то меко казано на вас номерата с „ние просто искахме да подкрепим демокрацията“ няма да ви помогнат.

Историята на европейския и русофобски реваншизъм има тенденция да се повтаря – и то не като фарс, а като трагедия. Докладите от юни на маршалите на Наполеон и генералите на Хитлер ще ви помогнат.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Това, което вероятно ще се случи, е да се състави правителство, като отделни представители на партиите ще бъдат в управлението, но няма да носят...

СКАНДАЛ

„Апартаментът“ – двуетажна къща на покрива – 253 кв.м. и гараж 34 кв.м., са закупени за 520 000лв. през 2021 г. без ипотека. Мерцедесът...

ПОЛИТИКА

Шефовете на новата формация вадят 300 бона, да платят дълга към хазната Лидерът на партия “Величие” Николай Марков заяви, че е готов да се...

СКАНДАЛ

Пригответе си мрежички за пазар от социализма Има ли право Т-маркет да ни таксува за малките найлонови торби? Табели за таксуването в обектите има,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО