Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

Петър Волгин – шампион по преференции от евроизборите със 71 224 лични гласа





Вторият в листата на “Възраждане” за Европейския парламент – водещият от БНР Петър Волгин, е шампион по преференции от вота за евродепутати от 9 юни. Данните на ЦИК след окончателната обработка на протоколите от секционните показват, че лично за него са гласували 71 224 души. Това са почти една четвърт от всички гласове за “Възраждане” за евровота.

Водач на листата на “Възраждане” беше Станислав Стоянов. Той заедно с водещия на “12 плюс 3” Волгин и трета в листата Рада Лайкова са вероятните евродепутати от партията на Костадин Костадинов в новия Европейски парламент. Партията е с трети резултат на евровота с 13.98% от гласовете.

Волгин има повече лични преференции от водача на листата на ГЕРБ за евроизборите Росен Желязков. Той е събрал 70 800 лични гласа от общо близо 474 000 бюлетини за партията. От формацията на Бойко Борисов успяха да вкарат 5-ма свои представители в ЕП с първи резултат от 23.5% от гласувалите.

Водачът на евролистата на коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България” Никола Минчев е успял да събере 44 764 лични гласа при общо 290 792 гласа за формацията. Както Mediapool писа, в листата на формацията има пренареждане на местата зарази преференции. За петия – досегашния евродепутат от ДБ/ЕНП Радан Кънев, са гласували 36 978 души, с което той би трябвало да е вторият представител на ПП-ДБ в ЕП. 25 541 лични гласа има бившият народен представител от ПП-ДБ Христо Петров – Хазарта, който би трябвало също да влезе в европарламента.

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров е събрал 9846 преференции. Вторият в листата на движението Илхан Кючук има 8304 лични гласа. Общо гласовете за евролистата на ДПС са 295 052. Петата в евролистата на ДПС Елена Йончева има едва 4041 преференции и не пренарежда листата на партията, което означава, че няма да е част от ЕП, освен ако двама от тези пред нея не се откажат да стават еводепутати.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

АНАЛИЗИ

Гледах и слушах, слушах и гледах пресконференцията на БСП (11.06.2024 г.) с формалното подаване на оставката на К. Нинова. Това е трети подобен акт,...

ПОЛИТИКА

След като израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видео на английски със съобщението, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен , който уверява, че администрацията...

АНАЛИЗИ

Новият военен съюз нанесе двоен удар: Кърби се прави, че всичко е окей, но Жан-Пиер се разговори Съединените щати се свиват пред съюза на...

ВОЙНА

С невиждана жестокост Израел срина със земята Газа, избива всичко живо Голям еврейски шантаж. Байдън е в шок, на прага на още една война...

СЛУШАЙТЕ РАДИО