Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

Тресящият се от Паркинсон старец реди експертен кабинет заедно с Габриел?





  • Американският лакей Атанас Запрянов остава министър на отбраната

Алчният за власт (вече тресящ се от Паркинсон старец) Борисов ще прави експертен кабинет. Негови хора ще ръководят Министерство на отбраната и Външно. Почти е сигурно, че Атанас Запрянов ще остане на поста си при редовната власт, научихме от отлично осведомени източници.

Атанас Запрянов

Външен министър е възможно да бъде селянката от Хаджидимово Мария, както и премиер. Не е изключено и Росен Желязков да застане начело на държавата.

„С тарикатската думичка “експертно правителство” Бойко ще остане на власт. Има риск обаче то да издържи до есента и отново да се ходи на избори. Корумпираната Нинова заяви, че ще подкрепи такъв кабинет. Партиите в парламента също са склонни да дадат зелена светлина на експертите”, предположи юристът Даниел Божилов, активист на „Български съюз за директна демокрация”.

Днес Борисов с треперещи ръце обяви, че няма да е премиер, тъй като формациите в 50-тото НС не желаят това. Все пак, за да успее да сформира кабинет, той е готов на компромиси.

“Обръщам се към всички лидери на партии – ултиматвиното говорене, биенето в гърдите, сърдитите, дезертиралите – не е време, защото виждате – светът е във война и пред голяма война, ако политиците, мъдреците в света, не намерят противодействие, дипломация и успокоят света. Сега времето е за мъдри мъже и жени”, заяви Борисов.

Ще излъча преговорен екип с Теменужка Петков, Рая Назарян и Деница Сачева, като всички партии ще бъдат поканени на срещи, съобщи Борисов. Аз няма да се кандидатирам за премиер, за да можем да успокоим възможностите за преговори. Да надмогнем егото си и да намерим най-добрите експерти, призова той. Експеримент с втория няма да има, кабинет може да има само с първия мандат на победителя! Другият изход е септември на нови избори. Сега е време за държавници.

Лидерът на партия “Величие” Николай Марков заяви, че е готов да се отзове на покана да изслуша от страна на изтрещялия Борисов.

“Ако са предварителни сондажи, за нас няма проблем да водим разговор. След като сме поели парламентарна отговорност, ние не сме заключили вратите за всичко, така че ще го изслушаме най-малко”, каза Николай Марков в Панагюрище.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

КОМЕНТАР

ОТРОВА Победителят на изборите е ясен, но не говорят за него. Дори и само заради това, извън всичко друго, следващият път победата му ще...

СЕНЗАЦИЯ

Според бившия главен прокурор ПП-ДБ въобще не осъзнавали какво са направили Потресаващи случки с бившия премиер на „Промяната” Кирил Петков разказа бившият главен прокурор...

ПОЛИТИКА

В новоизбрания Европейски парламент може да бъде спокойно формирана политическа група „Откачените“, пише „Политико“. Изданието е подбрало 23-ма евродепутати от 7 държави членки. Това...

АНАЛИЗИ

Гледах и слушах, слушах и гледах пресконференцията на БСП (11.06.2024 г.) с формалното подаване на оставката на К. Нинова. Това е трети подобен акт,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО