Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

Калоян Методиев цепи Корнелия от БСП





Опитвал се да убеди бившата лидерка на червената партия да се отцепи и стане независим депутат

Седесарят Калоян Методиев, който е сред най-близките хора на Корнелия Нинова и дори стана червен депутат покрай връзката им, се опитвал да убеди бившата лидерка на БСП да се отцепи и стане независим депутат. По този начин Корнелия, която подаде оставка, щяла да изрази морална позиция към свои приближени, които през последните дни се отрекоха от нея, твърди „Филтър”.

Самата Нинова обмисляла дали да не формира минигрупа в парламента от свои привърженици, но си дала сметка, че така раздробяването в партията ще стане напълно комично.

Калоян Методиев беше изключен от парламентарната група на БСП и стана независим. По думите му гласуването за отстраняването му минало с безпрецедентен натиск, с агресия и с мутренски похвати. Новото ръководство на БСП пък в лицето на Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров и групата около тях било некомпетентно и неморално.

Корнелия Нинова подаде оставка след катастрофално ниските резултати, които БСП постигна на последните избори. Партията от години се раздира от вътрешни противоречия и е напълно омаломощена от битката за власт, формацията е разделена на множество крила и трудно се постига единомислие по който и да е въпрос.

Това е и основната причина, поради която президентът Румен Радев едва ли би връчил трети мандат за съставяне на правителство на БСП. Така евентуално ще се отвори пътят за „Има такъв народ“ и неслучайно Слави Трифонов вече обяви, че са готови с програма и експертно правителство.

Немалка група в БСП пък започвала преговори за обединяването на всички леви партии, които да се явят заедно на евентуални нови избори през есента. Подобен план не е лесен за изпълнение, защото повечето от лидерите на различни формирования като Ваня Григорова и Мая Манолова проявявали силно его и настоявали да имат решаваща дума, а да не координират решенията си с други фактори.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

АКТУАЛНО

◾️Крайнодясното Национално обединение Марин Льо Пен води в първия тур на парламентарните избори във Франция. Второто място заема алиансът на левите сили, третото е...

СКАНДАЛ

Измама за €30 млн. с избора на строител на газовата връзка със Сърбия, каква е ролята на мъжа на пиарката на Бойко Севделина Арнаудова?...

ПОЛИТИКА

Спонсорите на Демократическата партия обсъждат възможността американският лидер Джо Байдън да бъде премахнат от списъка с кандидат-президенти дори против волята му на фона на...

СВЯТ

Председателят на Световния икономически форум (СИФ) в Давос, икономистът Клаус Швабс, беше обвинен в тормоз и дискриминация. Това съобщава Wall Street Journal позовавайки се...

СЛУШАЙТЕ РАДИО