Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

ВМРО обяви война на соларните паркове





  • Земята е за земеделие, не за измислена „зелена енергия“, категорични са те
  • Ще спрем зеленото лицемерие! „Алтернативна“ енергия не може да се генерира на мястото на плодородни български площи

Тази категорична позиция изразява в страницата си във Фейсбук организационният секретар на ВМРО Александър Сиди. Анализ на ВМРО, обхващащ цялата страна, показва, че масова е практика е т.нар. „зелена“ енергия всъщност да се добива върху плодородни обработваеми земи. Това не само е нонсенс, разкриващ безумието на цялата политика на зелените. Това е апогей на политическото лицемерие на умнокросивитета в лицето на ултралибералните жълтопаветници и новите шумни евроатлантици.

„Стотици хиляди соларни панели стърчат от довчера плодородните ниви. Аз наистина не разбирам какво зелено има в това. Трябва да си наистина болен мозък, за да опаковаш обработваема земя в стъкло. Тези паркове ще бъдат там минимум 20 години“, гневи се Александър Сиди, който е водач на листите в Хасково и Бургас – два плодородни български района.

А равносметката за нас от ВМРО е ясна и тъжна. В това време водата и вятърът ще направят необходимото и тази плодородна земя ще се превърне в пустиня. Освен ток, тези солари не раждат нищо друго. Нито работни места, нито тикви.

„Впрочем тикви създават. Всички ние, дето ги търпим, а не изгоним със сопи, продажните политици, които допуснаха хилядите декари, засяти със стъкло“, продължава своето възмущение Сиди.

Ето защо е крайно време да сложим точка на този апокалипсис, който правят върху плодородните български земеделски земи зелените лицемери не само от Европа, но и купените тук, в Родината ни, еничари.

Предлагаме радикални мерки, а именно:

Ревизия на всички промени в категоризацията на земеделска земя, особено онези случаи, при които прекатегоризирането последните десет години е преминало през няколко категории – от 2, 3, 4 до 9-10 категория, и затвор за служителя, който го е допуснал!

Забрана за строеж на солари в площи, които последните 10 години са били обработваема земя, дори и ако днес вече са влезли в регулация или са прекатегоризирани.


Всички паркове, за които се установи, че са построени в разрез с предните условия – да бъдат незабавно разрушени от собствениците за тяхна сметка и земята възстановена като земеделска!

Прилагаме пълния текст на позицията на Александър Сиди:

Обикаляйки страната, навсякъде виждам прекрасните зелени ниви. Засадени, обработени. Даже си спомних думите на Борисов от преди 15 години – „В ляво слънчоглед, в дясно пшеница, а в средата магистрала“.

Да, ама не, както казваше покойния Петко Бочаров.

В нивите днес вече няма слънчоглед. Те са „зелени“ толкова, колкото са зелени мозъците на нашите управляващи. „Зелени“ са като парите, които е получил някой чиновник, за да направи документално една нива от 2-3 категория на 10.

Нивите ни днес са опаковани в стъкло. Вместо слънчоглед, отглеждаме солари.

Пак е включено слънце, ама не става за ядене.

Стотици хиляди соларни панели стърчат от довчера плодородните ниви. Аз наистина не разбирам какво зелено има в това. Трябва да си наистина болен мозък, за да опаковаш обработваема земя в стъкло. Тези паркове ще бъдат там минимум 20 години. В това време водата и вятърът ще направят необходимото и тази плодородна земя ще се превърне в пустиня. Освен ток, тези солари не раждат нищо друго. Нито работни места, нито тикви. Впрочем тикви създават. Всички ние, дето ги търпим, а не изгоним със сопи продажните политици, които допуснаха хилядите декари, засети със стъкло….

Мисля, че е крайно време да спрем със соларните паркове в нивите. Затова ние от ВМРО предлагаме:

Ревизия на всички промени в категоризацията на земеделска земя, особено онези случаи при които прекатегоризирането последните десет години е преминало през няколко категории – от 2, 3, 4 до 9-10 категория, и затвор за служителя, който го е допуснал!

Забрана за строеж на солари в площи, които последните 10 години са били обработваема земя, дори и ако днес вече са влезли в регулация или са прекатегоризирани.

Всички паркове, за които се установи, че са построени в разрез с предните условия – да бъдат незабавно разрушени от собствениците за тяхна сметка и земята възстановена като земеделска!

Идват избори! Този път трябва и да помислим!

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Това, което вероятно ще се случи, е да се състави правителство, като отделни представители на партиите ще бъдат в управлението, но няма да носят...

СКАНДАЛ

„Апартаментът“ – двуетажна къща на покрива – 253 кв.м. и гараж 34 кв.м., са закупени за 520 000лв. през 2021 г. без ипотека. Мерцедесът...

ПОЛИТИКА

Шефовете на новата формация вадят 300 бона, да платят дълга към хазната Лидерът на партия “Величие” Николай Марков заяви, че е готов да се...

СКАНДАЛ

Пригответе си мрежички за пазар от социализма Има ли право Т-маркет да ни таксува за малките найлонови торби? Табели за таксуването в обектите има,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО