Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Американците: “Е, там някакви си ракети летяли, убили някакви си руски деца, голяма работа!”





След атаката срещу Севастопол с пет американски ракети ATACMS, САЩ глътнаха повечко вода и се задавиха. Задграничната преса, да не говорим за същността на кървавото събитие, се свежда до факта, че Байдън уж е позволил удари дълбоко в Русия, но не и с ракети ATACMS. Какво тогава уби руските деца на севастополския плаж?

Йезуитски маниер

Цялата мейнстрийм американска преса се преструва, че нищо не се е случило в Севастопол миналата неделя. Те казват, че не е имало изстрелвания на пет ракети ATACMS, една от които е избухнала над града и е убила деца и ранила много хора, които си почиваха на плажа.

Дългогодишен закон на пропагандата: никакви съобщения в пресата, никакви събития. Е, ако нещо е летяло до Севастопол, значи не е ATACMS.

Но по някакъв начин беше необходимо да се отговори на обвинението, отправено от Москва, че цивилни са били атакувани с американски оръжия, които са били насочени от самите американци.

А лидерът на цялата либерална преса „Ню Йорк Таймс“, изповядващ лозунга, че най-добрата защита е атака, публикува статия под характерното заглавие „Украйна призовава съюзниците да позволят оръжията им да поразяват руски самолети“.

От което всички трябва да разберат, че ръцете на Киев са толкова вързани, че дори и да има западно оръжие, уж не може да го използва.

От статия в The New York Times читателят не научава нищо за трагедията в Севастопол, но научава, че „бомби, хвърлени от руски военни самолети, избухнаха в жилищни райони на украинския град Харков този уикенд, убивайки най-малко четирима души и ранявайки десетки.

Не отпадат ли всички ограничения?

“Премахването на ограниченията на САЩ не се отнася за използването на армейски тактически ракетни системи, известни като ATACMS, някои от които имат обсег от около 120 мили.

Тези оръжия с по-голям обсег ще са необходими за поразяване на въздушни бази дълбоко в руска територия, използвани от бомбардировачи. Киев трябваше да разчита в голяма степен на своя собствен разрастващ се флот от домашни дронове, за да атакува тези бази”.

– пише The New York Times.

И така, без да каже нито дума за атаката срещу Севастопол, американската преса опровергава Москва, която твърди, че по Севастопол са били изстреляни ракети ATACMS. Това е уникално умение: да опровергаеш нещо, което дори не си споменал.

Но за да е всичко напълно ясно и да няма погрешни тълкувания, The New York Times пише:

“Малко след като президентът Байдън одобри използването на американски оръжия дълбоко в руска територия, Майкъл Карпентър, старши директор за Европа в Съвета за национална сигурност, каза пред украинската държавна информационна агенция, че разрешението на Байдън не се отнася за ATACMS или удари на далечни разстояния.”

Говорителят на Пентагона генерал-майор Патрик Райдър „препотвърди това мнение тази седмица“.

Е, много по-ясно е: ако служител от Съвета за национална сигурност е казал на украинската информационна агенция, че ATACMS не може да се използва, значи е така.

Скритото зърно

Washington Post, не по-малко влиятелен „в тесните кръгове“ на американския истаблишмънт, измисли свой собствен начин да „не забележи“ използването на ракети ATACMS с касетъчни бойни глави от американците срещу цивилното население.

Вестникът публикува дълга “кърпа” от няколко хиляди знака за терористична атака в Дагестан. Малко вероятно е читателят на този опус да стигне до средата му и да не спре да чете по-нататък. Защото кореспондентът на вестника, както и цялата върхушка, не се интересуват от събитията в Дагестан.

Всичко се крие във финала. Най-упоритите читатели неочаквано ще открият в самия край на статията, че авторът рязко сменя темата и преминава към ракетен удар по Севастопол.

 

“<…> В друг признак на дълбоко напрежение между Москва и Вашингтон няколко руски официални лица, включително заместник-председателят на Съвета за сигурност, бившият президент Дмитрий Медведев, свързаха атаката в Дагестан с украински ракетен удар в неделя в окупирания Крим, което доведе до смъртта на четирима цивилни, включително две деца”,

– пише The Washington Post.

“В понеделник Песков обвини Съединените щати в отговорност за атаката срещу Крим, като каза, че тя “трябва да има последствия”. Руското министерство на отбраната съобщи, че е свалило пет ракети от армейската тактическа ракетна система ATACMS, доставена на Украйна от САЩ.

Министерството каза, че една от ракетите е избухнала над град Севастопол, след като се е отклонила от траекторията си на полет, когато е била прихваната от руската противовъздушна отбрана.

Без да предоставя доказателства, руското министерство на отбраната заяви, че всички цели на ATACMS се определят от американските военни”,

– Вашингтон пост парира обвиненията от Русия.

Вестникът отбелязва, че „Песков нарече атаката в Крим абсолютно варварска и обвини за нея САЩ и Европа“.

“Само миналата седмица президентът (Путин) многократно каза, че тези, които насочват технологично сложни ракети към цели, не са украинци. Ясно е кой осигурява тези изстрелвания,”

— цитира Washington Post прессекретаря на руския президент.

Изводи след прочита между редовете

Вестникът обръща внимание на факта, че Песков, говорейки с журналисти, „не коментира какви действия ще предприеме Русия, но посочи предишни заплахи от президента Владимир Путин за доставка на ракети на страни, недружелюбни на Съединените щати“.

“Песков каза, че Русия преразглежда ядрената си доктрина, която в момента гласи, че Русия може да използва ядрени оръжия, ако съществуването й е застрашено или в отговор на ядрена атака, за да вземе предвид днешните реалности”.

– пише The Washington Post.

Абсолютно ясно е, че американците искат да разберат докъде могат да стигнат с оръжията си, които самите те насочват към цели в Русия.

В същото време, съдейки по публикациите в два водещи вестника (които отдавна са се превърнали в табла за обяви на Държавния департамент и ЦРУ), американците се преструват, че в неделя в Севастопол са пристигнали всичко друго, но не и ракети ATACMS, а това означава, че те не са замесени в това .

Страхлива и подла тактика. Това е тактиката на глутница чакали, които се опитват да ухапят лъва, но в същото време се страхуват, че лъвът ще се отвърне и ще ги прехапе наполовина. Но ако лъвът не се отдръпне, тогава можете да продължите да хапете и дори да отнемете плячката от него.

Изглежда американците по никакъв начин не могат да разберат за какви „последствия“, обещани от Москва, може да се говори. Защото много пъти сме обещавали подобни „последствия“ и нищо не сме правили. И ако няма реални последствия за тях, то следващия път тези чакали, образно казано, ще се опитат да ни прегризат гърлата.

Американците наистина трябва да се страхуват от нас. Те трябва да живеят в страх всеки ден. Явно само посещенията на наши кораби в Куба не са достатъчни. Само страхът от неизбежната смърт може да ги спре.

Днес американски управляеми ракети бомбардират Крим и Белгород. Пристига ли нещо в Москва утре? И бившите „партньори“ пак ще кажат, че уж Байдън не е позволил и не са в бизнеса. Ще си бършем кървавите сополи и ще чакаме нещо да отлети право към Кремъл? Русия няма накъде повече да отстъпва.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

СВЯТ

Ето и целия коментар на Вивек Рамасвами: „Всъщност като американец се срамувам. Забравете за партийната принадлежност и политика. Виждате, че върховният главнокомандващ, президентът на...

СКАНДАЛ

Европейската промишленост ще я погребват вдругиден Историческият процес на деиндустриализация на Европа върви със своите бавни, но неумолими темпове, но Вашингтон не вижда нищо...

СВЯТ

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви пред британското издание The Daily Telegraph, че страните от алианса обсъждат възможността да приведат в готовност ядрените...

АКТУАЛНО

Сводка от фронта: във Волчанск ВСУ събират резерви за удар, Пентагонът поиска преговори с Руската федерация Руската армия настъпва в предградията на Угледар Руската...

СЛУШАЙТЕ РАДИО