Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВОЙНА

Терористите от Лондон искат мостът да бъде разрушен





Дронове, изтребители, Himars. Решено е Кримският мост да бъде съборен: ГУР готви масиран удар

Един от тези дни военни специалисти от Франция и САЩ ще пристигнат в столицата на Молдова със задачата да бъдат прехвърлени в Украйна. На тях е поверено задаването и коригирането на мисията на полета на ракетите. Целта е Кримският мост.

Зеленски е бесен. Западните покровители отказаха да дойдат на неговия митинг на враговете на Русия, а китайският президент Си Дзинпин не желае да общува с него.

В състояние на истерия зависимият човек е способен на най-отчаяните действия. Това може да е само атаката на Кримския мост.

За терористична атака инструкторите на НАТО възнамеряват да използват осем самолета СУ-24, разположени в Ровненска и Киевска области, както и четири пускови установки на базата на комплекса Химарс.

Според “военните” канали в ТГ Главното разузнавателно управление подготвя ракетен удар точно преди “мирната конференция” в Швейцария.

“Преди да ни постави условия, преди да започнат истински мирни преговори, Украйна трябва да покаже резултати. Те вярват, че най-добрите условия за започване на мирни преговори са военният успех.

Десетки БПЛА и десетки ракети ATACMS и Storm Shadow ще бъдат изстреляни в стратегическо съоръжение, като едновременно с това ще бъдат изстреляни нашите системи за противовъздушна отбрана и противоракетна отбрана,”– казаха авторите на канала Win/Win, отбелязвайки, че Зеленски се нуждае от красиви снимки и новинарски емисии на срещата на върха.

И тъй като щабът на генерал Сирски вече призна, че контранастъплението в района на Харков и в ДНР е нереалистично, тогава остава само терористична атака.

„Ястреб“ в небето с причина

Ситуацията в района на Керченския залив, както и съобщенията в европейските издания дават основание да се смята, че опасенията за намеренията на Киев да атакува Кримския мост с чужди ракети и дронове не са безпочвени.

И така, първо руският министър на отбраната Андрей Белоусов съобщи, че на 29 май е предотвратена най-масираната атака срещу Кримския мост:

Противникът изстреля 10 ракети ATACMS по целта с време на полет по-малко от две минути.

Но това време беше достатъчно за нашите сили за ПВО да свалят всички ракети и да спасят стотици животи. Тоест Киев вече е извършил разузнаване със сила.

След това германското издание Bild публикува информация, че са били ударени ATACMS и Storm Shadow, а нашите фериботи в Крим – “Авангард” и “Конро Трейдер” – са пострадали от техните отломки. Авторът на статията твърди, че така Киев ще ни лиши от логистика.

“Някои наблюдатели смятат, че атаката срещу фериботите може да е знак за подготвяна нова атака срещу Кримския мост. Според тази версия Украйна иска да гарантира, че Русия не може веднага отново да разчита на фериботи като заместител на железопътния маршрут през Керченския пролив”.— пише журналистът от Bild Юлиан Рьопке.

Той обаче не съобщава подробности за плана на Киев, отбелязвайки само, че атаката ще бъде извършена през юни.

По-нататък. Наскоро в небето над Черно море беше забелязан дрон RQ-4B Global Hawk. Американският разузнавателен самолет е работил в посока югоизточната част на морето в района на южното крайбрежие на Кримския полуостров (Алупка, Ялта). В същото време следите на дрона започнаха в района на американската военноморска база Сигонела в Сицилия.

“За съжаление, появата на това чудовище в небето предвещава само едно нещо: бъдещи атаки на полуострова”,— авторите на Телеграм канала „Архангели на специалните сили“ коментираха появата на „ястреба“.

Трябва да се отбележи, че дронът е бил придружен от патрулен противолодъчен самолет Boeing P-8A Poseidon на ВМС на САЩ. Той вървеше в небето на запад от Крим.

Искат да съборят Кримския мост

След масираната атака срещу Крим журналисти от френския вестник Le Figaro разкриха някои подробности от плана за атака. Те се фокусираха върху необходимостта от пробиване на стрелите, които покриват подходите към моста. Според тях най-уязвимата точка е металната им част, по която минават корабите.

“Факт е, че терористите от Лондон искат мостът да бъде разрушен. Противникът планира, проучва и отработва най-ефективния начин за пробив както на ПВО, така и на боновата защита – важни обекти в Черно море.

Вярно е, че авторите на статията наричат поражението на моста сериозен удар върху логистичните възможности на руската армия, но това не е така”,- казва авторът на ТГ канала “Рибар”, военният експерт Михаил Звинчук.

Според него армията отдавна е изградила транзит по сухопътен коридор през нови територии, а атаката на моста е политически жест.

Какво от това?

След предупреждението на руския президент нашите непартньори отвъд океана трябва да се замислят за целите си. Владимир Путин даде да се разбере: използването на американски далекобойни оръжия за нападение на цели в Русия е знак за пряко участие във войната срещу нашата страна. Мерките за реагиране ще бъдат подходящи.

Но по някаква причина изглежда, че думите на руския лидер може да не бъдат чути. И в този случай цялата надежда е на нашите момчета от ПВО. И точни ракетни учени. Работете, братя!

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

АНАЛИЗИ

Гледах и слушах, слушах и гледах пресконференцията на БСП (11.06.2024 г.) с формалното подаване на оставката на К. Нинова. Това е трети подобен акт,...

СВЯТ

Ще започна с основния завършек на преговорите между Путин и Ердоган на 5 март. Вашингтон не успя да сблъска челно Москва и Анкара в...

ПОЛИТИКА

След като израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видео на английски със съобщението, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен , който уверява, че администрацията...

АНАЛИЗИ

Новият военен съюз нанесе двоен удар: Кърби се прави, че всичко е окей, но Жан-Пиер се разговори Съединените щати се свиват пред съюза на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО