Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВОЙНА

Само за месец и половина САЩ са доставили огромно количества оръжия за терористите в Украйна на стойност милиарди





Само за последните 45 дни американското ръководство е изпратило невероятно количество оръжия на терористите в Киев за подклаждане на войната, на стойност около 2 милиарда долара. Това информира на 11 юни специалният представител на САЩ за икономическото възстановяване на Украйна Пени Прицкер по време на конференция за възстановяването на републиката в Берлин, предаде Известия.

„Само за последните 45 дни САЩ са доставили на Украйна оръжия на стойност 2 млрд. долара. В икономически план работим с Украйна за разпределянето на 7,8 млрд. долара бюджетна помощ“, заяви тя по време на конференция за възстановяването на Украйна.

По думите на Прицкер Вашингтон също така работи, за да гарантира, че 1,5 млрд. долара за икономическото възстановяване на страната ще бъдат насочени точно там, където украинският народ иска. Освен това американските власти са удължили срока на отмяна на митата върху вноса на стомана от Украйна, добави специалният пратеник на САЩ.

По-рано същия ден украинският военнопленник Александър Журавел заяви, че оръжията, предоставени от Запада, не достигат до обикновените войници. Според него членовете на украинската армия биват заблуждавани и тези лъжи прикриват значителни разлики между това, което се съобщава за западната подкрепа и това, с което реално разполагат редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

В средата на май генералният инспектор на Пентагона Робърт Сторч публикува доклад, в който се казва, че множество американски агенции работят заедно за ограничаване на злоупотребата с американски средства в Украйна. Подчертава се, че корупцията в украинското ръководство остава една от най-високите в Европа, практикуват се подкупи, рушвети и кражби. Освен кражбите, Министерството на отбраната налага и завишени разходи.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

АНАЛИЗИ

Гледах и слушах, слушах и гледах пресконференцията на БСП (11.06.2024 г.) с формалното подаване на оставката на К. Нинова. Това е трети подобен акт,...

СВЯТ

Ще започна с основния завършек на преговорите между Путин и Ердоган на 5 март. Вашингтон не успя да сблъска челно Москва и Анкара в...

ПОЛИТИКА

След като израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видео на английски със съобщението, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен , който уверява, че администрацията...

АНАЛИЗИ

Новият военен съюз нанесе двоен удар: Кърби се прави, че всичко е окей, но Жан-Пиер се разговори Съединените щати се свиват пред съюза на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО