Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВОЙНА

Американци си признаха, че са сваляли руски самолети и убивали руснаци!





“Признаха си за убийството на руски летци”: Полковник от армията на САЩ разказа как са сваляли руски самолети

Жена на военен, смеейки се, обяви участието на инструктори на НАТО в атаката срещу Су-27 на руска територия и унищожаването на летящия радар А-50. Ето как американските военни спокойно предават на обществото за унищожаването на нашите самолети, включително и на територията на страната ни, което показва колко са се изместили линиите на ескалация.

Говорейки на форума Fire Symposium, помощник-началник на щаба на 10-та армия на САЩ, полковник Розана Клементе, говори за поражението на самолет за ранно предупреждение A-50 по-рано тази година. Припомняме, че за малко повече от месец загубихме два самолета:

– първият загина на 15 януари над северозападната част на Азовско море;

– вторият инцидент се случи на 23 февруари приблизително в същия район, с единствената разлика, че отломките от самолета паднаха в района на чифлика “Трудова Армения”, Каневски район, Краснодарски край.

Според американския полковник нашият АУАКС е бил атакуван от екипаж, обучен в Германия (тя говори за това с кикот):

По време на учения немски инструктори събудиха батерията посред нощ, дадоха заповед да се преместят на огнева позиция, да проведат въздушен бой и бързо да напуснат.

Например, така се подготвят въздушни засади, когато системите за противовъздушна отбрана се преместват на самата фронтова линия. Така нареченият SAMBush, буквално – засада с използване на ракети земя-въздух.

Военният кореспондент Александър Коц написа за всичко това в своя канал:

“Ако това наистина е така, тогава не се съмнявам: германски „инструктори“ са участвали пряко в подготовката на тази атака. Или американски. няма значение.

Не че беше голямо откровение. Просто още една илюстрация за участието на колективния Запад в нашата война. И не се свенят да го признаят.”

Официално руското министерство на отбраната не коментира нито единия, нито втория епизод. Следователно журналистите и блогърите можеха само да спекулират.

Шефът на комисията по отбрана на Думата Андрей Картаполов обаче след признанието на Клементе каза, че всичко това е лъжа:

“Да, лъжат, кучета, лъжат безбожно… Никой не ни е свалял самолета, особено пък американците. Камшиците им още не са пораснали.”

Но ако това наистина се е случило, тогава единственият въпрос, който възниква е: каква е отговорността на длъжностното лице, поставило А-50 в зоната на поражение на противникова система за ПВО? Въпреки че въпросът, разбира се, е риторичен.

Освен това Клементе обяви и участието на американски и германски „инструктори“ в унищожаването на Су-27 на руска територия и прехващането на една от хиперзвуковите ракети „Кинжал“.

“Самият факт, че американските военни спокойно говорят пред камери във форумите си за убийството на руски пилоти, включително и над наша територия, показва колко далеч са навлезли пунктираните кафяви линии на ескалация в Русия. Всъщност украинската ПВО сега е ПВО на НАТО,”

– отбеляза военният кореспондент Алексей Живов.

Обръщам внимание на…

Какво е важно за това твърдение? Телеграм каналът “Военна хроника” подчертава три точки:

– самият факт на съществуването на подобни твърдения в отворен текст. Преди това САЩ старателно избягваха темата за унищожаването на А-50 над Азовско море;

– трансформация на системата за противовъздушна отбрана Patriot от стационарна система за противовъздушна отбрана в мобилна и участие на германски и американски военни в обучението на екипажи на украинските въоръжени сили за провеждане на засади на самолети. Сега тези рискове трябва да бъдат взети под внимание;

Версията, че А-50 е бил свален от „приятелски огън“, е опровергана.

Някои от системите за противовъздушна отбрана, доставени от Германия, се движат по фронтовата линия, други са разположени за защита на неподвижни обекти.

Те се управляват и използват от войници от 96-а зенитно-ракетна бригада на украинската армия. В допълнение към системите за противовъздушна отбрана Patriot, те са въоръжени с NASAMS и IRIS-T, както и много съветски противовъздушни системи – С-300 и С-125.

Операцията по доставката на ЗРК “Пейтриът” в Украйна започна през януари миналата година. Американските съоръжения започнаха бойно дежурство в Киев в края на април. Първата балистична ракета е била прихваната на 4 май, каза Клементе.

Имаме нужда от достоен отговор

Всичко това е повод за сериозни заключения. И основните трябва да бъдат направени не изцяло във военната сфера. Можеш да спориш колкото си искаш наистина ли американците са свалили всички тези руски самолети.

Най-важното обаче е, че те не се страхуват да говорят за това. Това мнение изрази военният експерт и анализатор Сергей Простаков.

Цариград: За западната страна продължаващият конфликт изглежда ли без стратегически рискове?

С. Простаков. Несъмнено. Има военни загуби на НАТО. Въпреки това, както можете да видите, западните елити са готови да се примирят с тях в името на възможностите да отслабят Русия и да намерят начини да се борят с нашата страна.

А мащабът на загубите е твърде малък, за да повлияе поне на обществената позиция в САЩ, ЕС и техните съюзници.

— Ръководството на западните държави в действителност засега среща само празнота, вместо съпротива срещу действията им в Украйна.

— Дипломатическите изявления, гръмките думи на различни публични фигури в Русия не оказват влияние върху западните лидери. Точно за това трябва да мисли нашето ръководство.

— И е невъзможно да се спре западната намеса в конфликта?

„Само когато във Вашингтон, Брюксел, Лондон и Париж има чувството, че възмездието за престъпните им действия е неизбежно. Засега Русия не се възприема от Запада като способна на чувствителен отговор. И тук е един от основните проблеми на конфликта.

Какво от това?

Още преди 2022 г. цели етажи в силите за сигурност на Украйна бяха заети от инструктори и специалисти от западни държави. Предимно от САЩ и Великобритания.

Такива помощници, включително с терористични методи на работа, атакуват руска територия, извършват всякакви действия, включително сваляне на наши самолети, Тимур Съртланов, член на президиума на Всеруската организация „Офицери на Русия“, ветеран от специални сили, отбелязани на Цариград:

“Има грешки, но се учим бързо. И помним всичко много добре. Затова за всяка терористична атака, за всяка загуба ние определено ще отмъстим.

И ако самолети на украинските въоръжени сили излетят от територията на НАТО, за да атакуват Русия, ние ще ударим летища. Наказанието е неизбежно.”

Вашингтон е много по-намесен в конфликта в Украйна, отколкото се смяташе досега. Следователно унищожаването на колони със системи за противовъздушна отбрана Patriot започва да играе с различни цветове. Почти сигурно там ще загинат и чужди военни, но това обстоятелство може да бъде старателно скрито. Чао…

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

АНАЛИЗИ

Гледах и слушах, слушах и гледах пресконференцията на БСП (11.06.2024 г.) с формалното подаване на оставката на К. Нинова. Това е трети подобен акт,...

СВЯТ

Ще започна с основния завършек на преговорите между Путин и Ердоган на 5 март. Вашингтон не успя да сблъска челно Москва и Анкара в...

ПОЛИТИКА

След като израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видео на английски със съобщението, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен , който уверява, че администрацията...

АНАЛИЗИ

Новият военен съюз нанесе двоен удар: Кърби се прави, че всичко е окей, но Жан-Пиер се разговори Съединените щати се свиват пред съюза на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО