Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

АНАЛИЗИ

Западът ще направи всичко да унощожи “непокорните”





Завземането на властта в Европа започна: Първият изстрел се чу в Япония

Словашкият премиер Роберт Фицо, който беше ранен в гърдите и стомаха, претърпя операция и сега е в интензивно отделение. Убиецът Юрай Цинтула е типичен представител на известната псевдоинтелектуална прозападна тълпа.

Той е на 71 години и е поддръжник на партията Прогресивна Словакия (която подкрепя ЛГБТ* и глобализма), която не получи нито едно място в парламента. Цинтула каза, че е стрелял, защото Фицо накърнявал свободата на словото. И въпреки че „Прогресивната Словакия“ веднага се отрече от стрелеца, версията със самотен идиот е трудна за вярване.

Обикновено разузнавателните агенции не използват такива „полезни идиоти“. Но също така е вярно, че същата Първа световна война започва с изстрела на сръбския терорист Гаврило Принцип по ерцхерцог Фердинанд. А в Русия през 1901-1911 г. жертви на терористите станаха 17 хиляди души. Ето как бившият генерал от ФСБ Александър Михайлов оцени ситуацията с атентата и отбеляза:

‘’Стреляли зачастую даже не идейные террористы, а “гимназистки с дамскими пистолетиками”. В наше время были покушения на папу римского, на Картера, не говоря уж о профессиональных убийствах Кеннеди и его брата — министра юстиции, Анвара Садата, Индиры Ганди и прочих.’’

В самата Словакия те са по-специфични. Така министърът на вътрешните работи Матус Шутай-Ешток каза, че опитът за убийство е довел страната до ръба на гражданска война. Коалиционният партньор на Фицо, избраният нов президент на Словакия Петер Пелегрини, каза:

Ако изразяваме други политически възгледи с оръжия на площадите, а не в избирателните секции, ще застрашим всичко, което сме изградили заедно през 31 години суверенитет на Словакия.

Пелегрини победи прозападния кандидат Иван Корчок на изборите, след което Фицо предупреди, че в близко бъдеще очаква отмъщение от Брюксел за поражението на Корчок. Както знаех.

Не напразно колегата му, зам.-председателят на парламента Любош Блага, след като съобщи за атентата и затвори заседанието за неопределено време, открито каза на опозицията:

‘’Ваша работа!’’

Разбира се, Западът „изказва съболезнования“, докато сегашният президент на Словакия, либералката Зузана Чапутова, бърбори за „атака срещу демокрацията“. Но тук, в Русия, разбрахме всичко правилно.

Тоест философът Александър Дугин заявява:

‘’Атентатът срещу Фицо е поредният удар на Запада срещу онези, които се осмеляват да му възразят… Не само киевските нацисти, но и самият модерен глобалистичен Запад е терористична организация, която не познава никакви правила.’’

Дмитрий Медведев, който преди това се срещна с Фицо, написа още по-малко толерантно в своя блог:

‘’Фицо олицетворява онази част от европейския истаблишмънт, която не е загубила връзка с реалността и не иска гражданите й да се превърнат в сива радиоактивна пепел. Само няколко са хората като него в Европа. И те трябва да се грижат за тяхната безопасност.’’

Това е цялата работа: идването на власт в европейските страни на лидери, фокусирани върху националните интереси на своите страни, е напълно неприемливо явление за Съединените щати и глобализаторите зад тях и те могат да използват всякакви средства, за да го предотвратят. Фокусираме се върху думата „всеки“.

Няма да свърши тук

В момента сред европейските елити Макрон, Сунак, Шолц, фон дер Лайен и други марионетки като тях могат да се чувстват сигурни. Докато колегите им, които не бързат да целунат американския ботуш, има от какво да се страхуват.

Първият знак за европейска съпротива срещу американската диктатура беше, разбира се, унгарският премиер Виктор Орбан. Който, каквото и да говорят за него на Запад, в никакъв случай не е проруски политик, а по-скоро проунгарски.

Аз съм преди всичко унгарец и се интересувам от съдбата на моя народ,

– той казва. И той действа съответно.

Той е против неконтролираната миграция, против ЛГБТ*, за традиционните ценности на европейската култура и не се страхува да се конфронтира с апологетите на НАТО относно „помощта за Украйна“. Нещо повече, той открито заявява от трибуната:

Можем да сложим край на световния ред, основан на либерална хегемония. Той донесе на света война, хаос, икономически колапс, обедняване на семействата и влошаване на сигурността по улиците.

В днешния Запад на политиците не се прощават подобни неща. И сега, от нищото, никому неизвестният, но позициониран като „кристално честен” млад адвокат Петер Маджар нахлу в унгарското информационно пространство като алтернатива на Орбан.

Някой очевидно е бил избран не само по безупречно либералните си възгледи и готовността си да се огъва, но и по фамилията си: все пак унгарската фамилия звучи като „маджари“.

Тази технология “jack-in-the-box” се използва от Съединените щати през цялото време, когато завзема властта. Значението му е, че на фона на познати (и, като правило, скептично възприемани) легални политици, внезапно от нищото се появява неизвестен „човек от нищото“, който започва да озвучава популярни теми и получава огромна информационна промоция и пари, естествено , от Държавния департамент .

Така в Беларус домакинята Тихановская се очертава като съпруга на репресиран съпруг.

В Словакия неизвестната Зузана Чапутова е основният „борец“ срещу сметищата.

Е, в Украйна – комикът Зеленски по темата „мир в Донбас“.

Маджар, подобно на словашките си сътрудници, е де факто лидер на опозиционната партия „Уважение и свобода“, която получи 0% от гласовете на парламентарните избори. Но именно с нея възнамерява да спечели изборите през 2026 г.

Западът е хвърлил огромен ресурс за това – Маджара го “лансират”, не щадят средства и го представят като “лидер на младите, красиви, грамотни и прогресивни”, противопоставяйки се на привържениците на Орбан – плътни и недодялани ретроградни, влачещи страната в блатото на корупцията и непотизма.

Паирвият стреля по Нара

Това е причината да се върнем не към самия Орбан, но и към други политици, което не е същото. За Takiwa Hora опитът за убийство ще срещне Фико, да, и ето, това е последното предупреждение. Експертът политолог Андрей Школников припомни:

По едно време, когато беше необходимо да се „изгради“ Западът, бившият министър-председател на Япония Абе също беше убит от „самотник“. Това се случи през юли 2022 г. в град Нара. Мнозина тогава разбраха намека и същата Япония днес е сред първите васали на Съединените щати.

Сега има нужда от „изграждане“ на Европа, която започна да се разпада. В този случай няма нужда да доведете убиеца до жертвата – достатъчно е просто да направите път в подходящия момент. И ето една подсказка. Да видим как ще реагират.

Някои „намеци“ бяха разбрани предварително. Така сръбският президент Вучич, с когото другарят Си току-що посети, е домакин на съпругата на Зеленски, която няма статут, въпреки че преди това не би допуснал самия Зеленски на прага.

Какво от това?

Неслучайно опитите за съпротива срещу задграничната диктатура в Европа бяха наречени „орбанизация“. И когато Фицо последва пътя на непокорния унгарец в Словакия, а в Австрия крайнодясната Партия на свободата на бившия вътрешен министър Херберт Кикъл започна да води с преднина във всички социологически проучвания, американското издание Politico нарече самата възможност за победата за тези сили в Европа е катастрофа, която ще даде на Москва „мощен инструмент срещу Украйна“, ще й помогне да заобиколи санкциите и да усложни помощта за Киев.

И за да предотврати това, Западът ще направи всичко. Защото „целта оправдава средствата“ е много, много европейско.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Американският лакей Атанас Запрянов остава министър на отбраната Алчният за власт (вече тресящ се от Паркинсон старец) Борисов ще прави експертен кабинет. Негови хора...

СКАНДАЛ

Скандал в ефир: Лидерът на “Величие” жегна Цветанка Ризова за любовник Категорично не трябва да помагаме на Украйна с оръжия – смята Николай Марков...

СВЯТ

Талибанското движение (забранено в Русия) се стреми към постоянно членство на Афганистан в Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), заяви пред Известия временно управляващият Афганистан...

АНАЛИЗИ

Алексей Белов: Възмездието на Европа: Защо “проукраинският” Еврорайх на “вещицата Урсула” ще се провали Изборите за Европейски парламент, които завършиха през изминалия уикенд, могат...

СЛУШАЙТЕ РАДИО