Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ФОКУС

Вашингтон възнамерява да унищожи Русия чрез ядрен Армагедон!





Пол Крейг Робъртс: Путин се заблуждава, че войната ще завърши с преговори. Тя се превърна екзистенциален проблем за Русия. Пътят към ядрения Армагедон е отворен.

Стратегическата грешка на Путин

Грешката започва години преди февруари 2022 г. Путин не разбра, че САЩ подготвят свалянето на украинското правителство. Когато свалянето започна, Путин не предприе никакви действия, за да го предотврати. Вместо това Русия позволи на Вашингтон да завладее бившата провинция на руската държава.

Враждебна Украйна е екзистенциална заплаха за Русия. Защо Русия остана встрани и позволи на Вашингтон да я превземе?

Защо през следващите 8 години Русия седеше със скръстени ръце, отхвърляйки гласовете на независимите донбаски републики да се обединят с Русия, от която бяха откъснати от съветските лидери, и заседнаха в Украйна?

Виновник за тези стратегически пропуски е липсата на реализъм в Кремъл. Путин разчиташе на дипломацията, въпреки факта, че Вашингтон разчиташе на заплахи, подкупи и принуда. Кремъл просто не разбра, че със споразумението от Минск е оседлал мъртъв кон, който не може да отиде никъде.

Когато Путин най-накрая беше принуден да се намеси поради перспективата, че жителите на руския Донбас са на път да бъдат избити като палестинците в Газа днес, Путин не успя да отговори решително. Все още играейки сам дипломатическа игра, той настоя, че няма руска инвазия в Украйна, а само „Специална военна операция“ за прочистване на враждебните украински сили от Донбас. Изгубен в един дипломатически свят, който вече не съществува, Путин не успя да осъзнае, че независимо от това, което казва или прави, Западната пропаганда ще представи намесата като реконструкция на съветската империя, която ще се разпростре в цяла Европа.

Веднага стана ясно, че ограничената и бавно развиваща се „Специална военна операция“ ще даде на Вашингтон и неговите марионетки от НАТО достатъчно време да се включат в конфликта, като по този начин го удължават безкрайно, докато той се превърне в екзистенциален проблем за Русия. Именно това се случи.

Все още Кремъл мисли нереалистично. Путин е на път да успее да постигне целта си – да изтласка украинските сили от населените места и да ги отдалечи от тях – и се предполага, че войната ще приключи и успехът на Русия ще бъде признат в рамките на преговорите.

Тази заблуда продължава въпреки признанието на руския външен министър Лавров, че Вашингтон възнамерява да унищожи Русия. И Лавров, и Путин продължават да подчертават, че са готови да преговарят с Вашингтон за намерението на Вашингтон да унищожи Русия. Щеше да е забавно, ако не беше толкова смъртоносно.

Смятайки, че намесата на Русия ще бъде ограничена, Путин не беше подготвен за война. Той не направи почти нищо, за да възпрепятства способността на украинското правителство да води война. Вместо да закрие Украйна, Путин избра продължително завладяване на село по село. Западът изтълкува това като ограничен руски военен потенциал, а това даде както стимул, така и време на Запада да се включи в конфликта.

Западът вече е толкова въвлечен и Западните политически лидери са толкова сигурни, че Русия възнамерява да продължи агресията си, че се готвят за война срещу нея. Въпреки това Путин и Лавров говорят за преговори. Как след десетилетие на отхвърляне на преговорите от страна на Запада Кремъл все още може да вижда преговорите като решение?

Това, което трябваше да се направи, беше да се извади Киев от войната, да се постави приятелско на Русия правителство на мястото на американския марионетен режим и да се постави Западът пред свършен факт, преди Западът да има време да се намеси. Именно намесата на Запада представлява опасността конфликтът да прерасне във война между Русия и Запада.

Възможно е решението все още да е приложимо. То би довело до създаването на неутрална украинска държава на запад от река Днепър без достъп до Черно море. Малко вероятно е такъв резултат да бъде постигнат чрез преговори. Той може да бъде наложен само със сила.

С ограничаването на употребата на сила от страна на Русия Путин отвори пътя към ядрения Армагедон.

Пол Крейг Робъртс

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

СКАНДАЛ

Скандал в ефир: Лидерът на “Величие” жегна Цветанка Ризова за любовник Категорично не трябва да помагаме на Украйна с оръжия – смята Николай Марков...

СВЯТ

Талибанското движение (забранено в Русия) се стреми към постоянно членство на Афганистан в Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), заяви пред Известия временно управляващият Афганистан...

АНАЛИЗИ

Алексей Белов: Възмездието на Европа: Защо “проукраинският” Еврорайх на “вещицата Урсула” ще се провали Изборите за Европейски парламент, които завършиха през изминалия уикенд, могат...

СВЯТ

Руски политолог: Западът провокира Русия да нанесе ядрен удар, но Путин отказва да влезе в капана Вампирите от западния блок правят всичко възможно да...

СЛУШАЙТЕ РАДИО