Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

Пеевски: Христо Иванов поиска да го подкрепя да стане ПРЕЗИДЕНТ и ликвидира ПП. Искаше аз да стана премиер





Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов поиска да бъде президент. Това заяви лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, предаде „The Sofia Times“.

„Асен Василев лично в присъствието на господин Цонев ме е молил да го подкрепим да бъде вицепремиер, да не е просто министър, за да може да управлява ефективно според неговите думи. Неговата мечта беше да стане премиер след Мария Габриел – следващата ротация да бъде махнат Денков и да стане премиер„, заяви Пеевски.

„Христо Иванов каза „Аз искам да бъда президент, имам нуждата от ДПС за това. Важно е да ликвидирам ПП и да бъда единствен лидер на дясното, след това да мога да стана президент. Предлагам господин Пеевски, вие да бъдете премиер“, зад което стоя, имам свидетел“, подчерта още той.

Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание

Поводът за тази остра реакция станаха думите на Асен Василев от края на миналата седмица, когато той заяви, че амбицията на Борисов била да стане президент, а на Пеевски – премиер.

Лидерът на ПГ на ДПС заяви, че не искал да разговаря с Христо Иванов в началото на 49-ото Народно събрание, но в крайна сметка бил убеден от Йордан Цонев: „Не желаех да общувам с Христо Иванов, защото знам за неговите обвързаности. Христо Иванов много отдавна иска да общува с ДПС“.

По думите на Пеевски целта на съпредседателя на ПП-ДБ била да „пенсионира Борисов“. А тази оферта била отправяна повече от един път. Пеевски предупреди Борисов: „Ако той някога с тези пуделчета смята да управлява и те му драскат на вратата в Банкя, той да знае – те носят зестра много каруци с кеш“.

По отношение на излезлите вчера записи, свързани със средствата за предизборната кампания, той коментира: „Нещата са чудовищни. Такова нещо не знам в България, в Европа със сигурност не се е случвало“.

На въпроса защо ДПС са дали подкрепа за ротационното правителство на Николай Денков и Мария Габриел, той коментира: „Ние сме подкрепили Българи да има редовно правителство, за което не съжалявам. Никога не сме знаели какво се случва и какво правят тези хора. Това, което видяхте, е чудовищно“.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Американският лакей Атанас Запрянов остава министър на отбраната Алчният за власт (вече тресящ се от Паркинсон старец) Борисов ще прави експертен кабинет. Негови хора...

СКАНДАЛ

Скандал в ефир: Лидерът на “Величие” жегна Цветанка Ризова за любовник Категорично не трябва да помагаме на Украйна с оръжия – смята Николай Марков...

СВЯТ

Талибанското движение (забранено в Русия) се стреми към постоянно членство на Афганистан в Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), заяви пред Известия временно управляващият Афганистан...

АНАЛИЗИ

Алексей Белов: Възмездието на Европа: Защо “проукраинският” Еврорайх на “вещицата Урсула” ще се провали Изборите за Европейски парламент, които завършиха през изминалия уикенд, могат...

СЛУШАЙТЕ РАДИО