Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БАНКЕРЪ

Банки с проблеми при внасянето на пари с подпис





Електронното банкиране се бъгва, а таксите са увеличават ежемесечно

Системите на банките за внасяне на пари с електронен подпис буксува здраво, научихме от служители на голям трезор. Те обясняват, че проблемът е общ за всички банки.

За да се избегне минаването през служител при внасяне в собствена сметка, големите банки направиха опцията да отидеш директно на каса, за да си вкараш определена сума чрез електроен подпис.

Уж за да спестиш време, но в последните месеци компютърните системи не се справят със задачите си и отказват да приемат превода. Така на практика хората вместо да свършат бързо и да напуснат клона, висят по 10 минути докато системата потвърди, че парите са по сметката им.

Въпреки че не могат да направят читава система за внасяне на пари, за сметка на това банките масово вдигат всички такси, като препращат хората да ползват електронните им апликации, за да спестят време и разходи.

За да има доверие в електронното банкиране, клиентът трябва да повярва, че то е сигурно. Това обаче не се случва заради постоянните бъгове на системата.

Наскоро например мобилното приложение на известна банка отказа да приема пръстов отпечатък за отключване.

Проверка показа, че в съседните ни държави електронното банкиране се извършва без сривове и проблеми по касите. Западните експерти пък са категорични, че за тях най-важно е доверието на клиента към съответната банка. Именно заради това в интернет банкирането се влагат милиарди евро и там работят най-големите специалисти.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ









Може да харесате

СКАНДАЛ

Разбираме от сайтове, че Кирил П. е продължил избирателната си кампания. В пост след катастрофата той каза, че я прекратява, потресен от случилото се....

ФОКУС

Алексей Белов: Либералната “евроинквизиция” води Европа към пълно самоунищожение. Зaщо Тръмп е важен за европейците? Според мен известната руска поговорка „Когато ти отрежат главата,...

СКАНДАЛ

Битовите абонати да плащат сметка за ток, дори когато няма потребление на електроенергия, искат електроразпределителните дружества. Това означава, че за необитаеми жилища също ще...

ПОЛИТИКА

Втори “наш кучи син” ще доубие надеждата за въдворяване на почтеност в България Този 9 май може да се окаже важен за политическия живот...

СЛУШАЙТЕ РАДИО