Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

АНАЛИЗИ

ПП-ДБ се сриват, сочи ГАЛЪП. Под 3% ги делят от ДПС





Ако изборите за Народно събрание бяха в началото на април, разликата между първия и втория е около 10%, сочи проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено за БНТ.

При подадените гласове резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС биха взели 27,4%, ПП-ДБ – 17,9%, ДПС – 15,2%, „Възраждане“ – 14,9%, БСП – 10,5%, ИТН – 5,2%. Останалите гласове остават за други по-малки формации.

Декларативната сигурност на гласуване е ниска – 37,4%. От всички гласуващи, 3,5% казват, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“.

 

При изборите за Европейски парламент вероятните дялове на подадените гласове изглеждат сходно с тези за НС: ГЕРБ-СДС биха взели 27,9% от гласовете, ПП-ДБ – 17,7%, ДПС – 14,8%, „Възраждане“ – 14,6%, БСП – 9,8%, ИТН – 5,4%. Останалите гласове остават за различни други по-малки формации.

34,2% е декларираната сигурност за гласуване на европейските избори. 3,1% декларират гласуване с „Не подкрепям никого“.

Степента на неяснота е висока, доколкото регистрацията тепърва предстои, затова и данните няма как да се четат като прогноза за изборен резултат.

Данните са от изследване на „Галъп интернешънъл болкан“ за Българската национална телевизия. Изследването обхваща 805 пълнолетни българи в представителна извадка и е проведено чрез интервю „лице в лице“ с таблети между 28 март и 5 април. То няма как да отрази последните развития и представлява моментна снимка към края на мандата на предходното правителство.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СВЯТ

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти, предаде Modernity. Хасан Насрала,...

СВЯТ

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу...

СВЯТ

Медведев за атаката срещу Фицо: “Квинтесенцията на русофобска Европа. Това е само началото!” За първи път от десетилетия насам в Европа беше извършено покушение...

КОНСПИРАЦИЯ

Словашкият премиер Роберт Фицо беше ранен при стрелба след заседание на правителството. Нападателят е стрелял четири пъти, преди да бъде задържан от полицията. Опитът...

СЛУШАЙТЕ РАДИО