Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЛОГ

“Скийте колко съм умна ба, обърнете ми внимание, че полудяам, ба”





Имаме общ чат с едни приятели, които дискутират някаква инфлуенсърка, която се вживява като комик и се описва като прилежна феминистка.

Характерно е за камуфлажните либерали е да принизяват всяка сериозна кауза до егоцентрична квартално-махленска дискусия, в която да изтъкват “превъзходството” си, а после да вменят тежка вина на “опонентите” (обикновено зле прикрити обекти на желание)

В случая искала да докаже, че е чела повече Ницше, Кант и Фройд, дори и Джордън Питърсън от нейните въображаеми опоненти, лошите мъже-антифеминисти. Размята юмруци на празен “интелектуален ринг” и декларира: Скийте колко съм умна ба, обърнете ми внимание, че полудяам, ба”

Комичният ефект на дамата се получава не от импотентните й опити да се прави на забавна и интелигентна (от тях може да ти блокират бъбреците), а точно от разминаването между претенциите й и реалността. Щото претендира да е изчела Фройд и Ницше, Питърсън и Кант (ама от сорта “Я съм го чела тоа бе, и оня съм, ба”, без заглавия, конкретика, нищо) , а от напъните, стилистиката и речника й изглежда, че е чела само инструкциите за кола маска с краставици и желе от алое .

По-лошото е, че такива после ги вкарват в политиката и управлението, а комедията се пренася на друго, за съжаление по-драматично за нас ниво.

Ето, мернала е “red pill ideology” във форумите на Reddit или нейде във Фейса, и айде да учи по БНТ оня невежа, Ганя, на култура, ба. Да споменем Ницше и оня там, Питърсън, дето го псуваме по дефоулт, ба, щото е модерно в наще среди.

И стига с тия Фройд, Ницше, Шопенхауер и Кант, ба! Това е някакъв ъпгрейд на Букай и Коелю, предполагам, ама взеха да се изтъркват. Дайте нещо по-екзотично. Мамардашвили, Лудвиг Мишле или Таллапраджада.

А тепърва ще стават повече 😭

Dehar Fahrid Dehar









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Планът е Пеевски да стане премиер и да пенсионират Борисов като президент. Това разкри доскорошният им партньор Асен Василев – Кокорчо. Така на върха...

СКАНДАЛ

Кирил Наркото пак излъга, този път, че се от кампанията, имал НСО заради заплаха Той призна и за пътен инцидент с него преди няколко...

СВЯТ

Колкото по-малко време остава до президентските избори в САЩ, толкова по-трудно е за администрацията на Джо Байдън да гарантира лоялността на политическите елити в...

СКАНДАЛ

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис критикува изявлението на държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна и Русия в своя канал в YouTube Daniel...

СЛУШАЙТЕ РАДИО