Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Готвят Томислав Дончев за мястото на Цветанов! Самоубива ли се ГЕРБ?





Готвят Томислав Дончев за мястото на Цветанов! Самоубива ли се ГЕРБ?

От мълчалива и послушна фигура през последните дни публичен изразител на мнението на премиера внезапно стана вицепремиерът Томислав Дончев.

Той, който рядко изказва мнение и е безмълвна сянка на Борисов, най-неочаквано в остро изказване вчера по БНР заяви, че скандалът ще търпи развитие и че поведението на Цветанов нанася политически щети на правителството.

Появи се от нищото и застана като един Матросов на амбразурата, скачайки срещу цялата послушна и отдадена на Цецко партия.

Дончев се се спря дотам, а смело каза, че не може да има търпимост към нито един политик, който е загубил доверието на хората и така закопава и правителството и партията.

Как досега не се сети, не знаем.

Вицето бе активиран от премиера, а изборът не беше случаен. Дончев е почти единственият политик, който се пази от крайни изказвания, не нагрубява, не влиза в конфликти и е почти невидим за медиите и за народа. Точно такъв послушко е нужен на Борисов в момента, за да се укротят страстите.

„Дори и най-стабилната парламентарна конфигурация не би могла да спаси някой, по отношение на който доверието е изчерпано, заяви пред БНР вицепремиерът.

Веднага след това думите му се превърнаха в откритие, което премиерът прегърна с две ръце. „Прав е Томислав“, подчертал няколко пъти Борисов в тесен кръг, давайки да се разбере, че споделя тезите му. Дори изпуснал репликата: „Ще го махна Цветанов!“. Засега обаче не е ясно от кой пост Борисов иска да освободи Цветанов.

Така или иначе Цветанов ще си тръгне, защото изборите са точно след два месеца, а начело с него ГЕРБ няма никакъв шанс.

Друго е да се сложи някой като Дончев! Той дори и един гараж не си е купил.

Истински светец на фона на останалите.

Но кой пък ще го слуша?

Прекалено е невзрачен за вожд.

Ама като няма друг…









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО