Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Спират всички помощи за Социално слабите.





Днес в Парламента на второ четене гласуваха бюджет 2018, темата за социалните плащания беше оставена за най – накрая и от въпросите към министър Бисер Петков стана ясно, че много от плащанията към най – бедните в България отпадат по нареждане на Германия и лично на Ангела  Меркел.

Лично Борисов е наредил на министъра на труда и социалната политика, всички помощи за семейства с по няколко деца да бъдат отрязани от министерството, както и помощта за раждане на първо и второ дете.

При непълнолетни майки също да не се плащали никакви пари, а за стимулиране на раждаемостта да се обещавало, че мярката е временна и парите ще се изплащат на куп при навършване на децата на седем годишна възраст, когато започнат да посещават училище.

Също така програмата Енергийна помощ се прекратява от 2018 година и всички в нужда да се обръщали директно към близките си в чужбина да заделят повече пари за тях през зимните месеци. Държавата не била дойна крава да се дои постоянно и всяка помощ вече щяла да се дава само на министри и депутати.

Припомняме, че от Германия в началото на лятото попитаха къде са 7.5 милиарда евро дадени на България за интеграция и защо да дават още пари след като повечето българи, които трябва да се интегрират са при тях в чужбина.

Бисер Петков обясни, че от социалното министерство през годината ще предприемат още мерки, за да икономисат средства на бюджета, като въведат правила за получаване на пари от безработни, едно от които ще е всеки кандидат безработен да е работил на трудов договор без прекъсване поне три години преди това.

За младите българки, които искат да стават майки от социалното министерство също са помислили и вече майките ще могат да се връщат на работа още през втората седмица след раждането.

В България както знаете безработицата е под 1% и трябва да се отделят от бюджета средства, за да интегрираме в нашата среда бъдещите работници, които ще идват в нашата страна.

На въпрос на опозицията, дали орязването на помощите по заповед на Германия не е противоконституционно от групата на Герб отговориха, че вече са се консултирали със светила в тази насока, като Огнян Герджиков и нямало проблем. Също така социалният министър обясни, че с този ръст на пенсиите всяка година и липсата на работна ръка, скоро ще се окаже, че България ще трябва да тегли нов заем в милиарди евро или пак всички да затягат коланите и да се спира вече с това увеличаване на пенсиите всяка година.









Може да харесате

БАНКЕРЪ

Бари Щернлихт: Скоро започват масови фалити на банки в САЩ заради имотите. По една – две на седмица! Главният изпълнителен директор на базирания в...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

БАНКЕРЪ

Една от най-големите банки в Австралия, Macquarie Bank, която има активи на стойност 267 милиарда долара, информира клиентите си, че ще премахне напълно парите...

ФОКУС

При финансовия капитализъм икономиката е доминирана от спекулативни пазари. Финансите, които в предишната фаза на капитализма са били свързани с производството и са играли...

СЛУШАЙТЕ РАДИО