Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

За какво беше извикан Борисов на килимчето в Рияд? Истината!





Истината за посещението на Борисов в Саудитска Арабия! Както писахме и преди, че го извикаха на килимчето но отчет!

ОФЕРТАТА Е ДА НАПЪЛНИ БЪЛГАРИЯ С ИСЛЯМСКИ ТАРАМБУКИ!

Коментар на Григор Лилов

Доктор Ахмад бен Мухаммад Али, шеф на Ислямската банка за развитие, чийто основен офис е в кралството, обяви, че отпуска 9 милиарда долара безвъзмездни помощи (за 3 години) на онези държави:
* които приемат мигранти (бежанци и трудови);
* които не ги гонят, а се грижат за тях;
* които се съгласяват да ги приемат на територията си като живущи, а в бъдеще и като поданици на съответната държава.
Част от тези милиарди ще бъдат предназначени за частния бизнес, който целево създава и е създал работни места за мигрантите в тези държави и ги взима на работа.
Това беше съобщено от Саудитската държавна информационна агенция, която е и говорител на Кралството:
Знае се, че заради тези пари Бойко Борисов беше предложил мигрантски хъбове на наша територия.
*** когато навремето пуснах поста си, правителството с пяна на устата опроверга написаното, но после немската канцлерка потвърди информацията. ***
Предложението уж беше отправено към Ангела Меркел и ЕС, но адресът беше друг – онзи, саудитския. Канцлерката на Германия беше използвана като параван, като трибуна за задкулисната заявка на българските власти пред онези в Рияд, че са готови на сделка и декларират от международна официална позиция тази готовност. Факт е, че веднага след обещанието си пред Меркел, правителството се отметна от него, когато разбра, че става дума за хъбове за мигранти, дошли вече в Европа, а не за онези, които ще дойдат от Близкия и Среден Изток.
Факт е, че никога кабинетът ни не просондира след онова обещание възможността за сделка с ЕС за мигрантски лагери у нас.
Факт е обаче, че и никога от тогава и досега не взе сериозни мерки за сигурността на държавната ни граница, че отказа изпращането на граничната бразда на полицейски части, предложени ни от Вишеградската четворка, Австрия и др. членки на ЕС.
Факт от днешно време е, че в състава на официалната ни делегация е включен и силовият вицепремиер Красимир Каракачанов. В тази област ние нямаме общи интереси с кралството, а доставките на оръжие за него са само бизнес и нищо повече. Какво търси тогава той на тази визита?!
Обаче едни преговори по настаняване на мигранти у нас вече засяга и проблематиката, за която отговаря. В този аспект напълно се вписва и Спогодбата със Саудитска Арабия за избягване на двойното данъчно облагане, която е предвидила редица екстри за хората с двойно поданство.
Освен това кралството обеща да поеме финансирането на родното Мюфтийство, което доскоро ползваше по съвместния между София и Анкара протокол средства от турското правителство – Дирекцията му по религиозните въпроси (ДИАНЕТ). От лятото насам обаче този паричен поток е спрян.
Според добре информирани източници е било обсъдено и саудитско капиталово участие в собствеността на нашия Военнопромишлен комплекс (обемът на доставките на българско оръжие е 239 млн. евро за 2016 г., за тази данните ще ги има през февруари)









Може да харесате

СКАНДАЛ

Кирил Наркото пак излъга, този път, че се от кампанията, имал НСО заради заплаха Той призна и за пътен инцидент с него преди няколко...

СВЯТ

Колкото по-малко време остава до президентските избори в САЩ, толкова по-трудно е за администрацията на Джо Байдън да гарантира лоялността на политическите елити в...

СКАНДАЛ

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис критикува изявлението на държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна и Русия в своя канал в YouTube Daniel...

ПОЛИТИКА

В събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разгорещи поддръжниците си на годишната среща на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия в Тексас,...

СЛУШАЙТЕ РАДИО