Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

ЧУДОВИЩНОТО НЕРАВЕНСТВО НИ УБИВА!





НА СРЕДНИЯ РАБОТЕЩ БЪЛГАРИН МУ ТРЯБВАТ 6 000 ГОДИНИ, НА СРЕДНИЯ ПЕНСИОНЕР – 12 000 ГОДИНИ, ДА ПЕСТИ ВСИЧКИ СВОИ ДОХОДИ, ЗА ДА СИ КУПИ КЪЩАТА В ПОЛИТЕ НА ВИТОША, ЗА КОЯТО „ЕДНО СИМПАТИЧНО МЛАДО СЕМЕЙСТВО СОФИЯНЦИ“, СПОРЕД БРОКЕРИТЕ, ДАЛО ПРЕДИ ВРЕМЕ 6 МИЛИОНА ЛЕВА.

Неравенството в България наистина е абсурдно и чудовищно, като в най-дивашките африкански страни, и то продължава да расте. 

В София има хора с месечна заплата 180 000 лева, да не говорим за милионните печалби на олигарсите, а в Силистра повечето получават по 300 – 400 лева, т.е 500-600 пъти (!) по-малко. Казват, че ежедневният доход, за един ден, на една милионерка, хептен близка до властта, бил “само” 500 000 лева. Половин милион всеки ден! Припомням, че минималната пенсия, която получават милиони пенсионери е… 200 лева, което прави към 7 (седем) лева на ден, т.е. 71 500 пъти(!!!) по-малко в сравнение с ежедневния доход (500 000 лв.) на видната любовница. Ужас!

Сладките приказки за средния доход са по следната перверзна схема: 1 000 души получават по 300 лева месечно, олигарх от София получава 500 000 месечно (1 666 пъти повече); среден доход на всичките 1 001 души – повече от 800 лева, радвай се, народе!

Пладнешките обирджии, окрадили всичко, което може да се открадне, включително парите от хазната и от пенсионния фонд, държавните активи – всичките, КТБ, БМФ и др., крадат и от бъдещето с милиардни заеми, са около 200-300 комунистически фамилии, главно от София, свързани с едновремешната червена номенклатура (деца, внуци, снахи, гардове и др.) и с мракобесната Държавна сигурност. 

Те притежават всички природни богатства, земята, водата, горите, плажовете, курортите, всички ценности, всички построени от народа фабрики, заводи, пристанища, летища, административни сгради, училища, магазини и др. навсякъде из България, притежават държавата, притежават трите власти, притежават банките, притежават медиите, притежават даже църквата на “Началника”, всичко. И въздуха, който безотговорно заради луди печалби замърсяват. Всич-ко!

Владеят монополите, хазарта, проституцията, контрабандата, туризма, фармацевтичните далавери, износа на оръжие, концесиите, енергетиката, здравеопазването, образованието, водните ресурси, рафинериите, дърводобива, транспорта, даже лавките и автобусните спирки с уж забранените в ЕС реклами на цигари и т.н., тяхно е всичко. Всич-ко!

Простодушният, глуповат и примирен народ си брои стотинките, търка картончета с египетските съкровища на фараоните, и чака, вече претръпнал, нови и нови все по-изострени форми на ограбване.

Богатите (671 милионери според НСИ) стават все по-богати, а бедните – все по-бедни!

Децилният коефициент, представляващ съотношението между доходите на 10% от най-заможните българи спрямо 10% от най-бедните, у нас е убийствен. Докато средният децилен коефициент в ЕС е 8 (в Скандинавието е по-нисък), значи най-богатите са само 8 пъти по-богати от най-бедните, то във феодална България този коефициент, според последните данни на Световната банка е 28.3 за България. В доклад на Програмата за развитие на ООН обаче е посочено и друго число – 45.3, което се позовава на справочника на ЦРУ, всеки може да го види в сайта (www.cia.gov). 

Това са официални данни, от официалните статистики, но добре знаем за мнооого по-голямата, в хиляди пъти, не 8 пъти, както е средно в ЕС, разлика между доходите на богатите и бедните у нас.

За тези работи у нас обикновено не се говори. У нас въобще темата за неравенството е табу; хората са равни, бедни и щастливи, чакат с радост изборите, че после да ги управляват хора като др. Нинова и др. Гергов, Доган и Местан (аман!), или някой като Огито Запека (юрист и поет, има балада за запека) или Орешарски, като потомствения трапезен агент Иван, Валерката от ямболските села, Боленчо от Варадеро, които да им дигнат заплатите и пенсиите с 1-2 лева и уж да ги направят като население 9 милиона (на куково лято).

Никой не иска да види, че ние сме смъртно болно посткомунистическо общество (заради корупцията, бедността и неравенството) и сме световен шампион по намаляване и изчезване на населението, скоростта е 220 души на ден, 9 души на всеки час, най-малко, може и много повече, че се циганизираме и ислямизираме, че деградираме физически, умствено и морално, че състоянието на националния генофонд е ужасяващо и т.н.

Интересно какви ли са софиянците от семейството с къщата за 6 милиона (има оферти в София и за къщи пак край Витоша за 15 милиона лева)? Дали са митничари, нотариуси, хотелиери, директори ВиК, шефове на банки, адвокати, износители на дървен материал, „енергетици“, а дали не са прокурори, съдии, бивши министри и кметове, дали не са политици?

Последно, известно е, че при децилен коефициент над 20 се очакват социални конфликти, кървави стълкновения, революции…









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО