Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Бум на убиийствата у нас. Народът на предела. Експерт: Извършени са с безпримерна жестокост!





Защо се избиваме? Потокът от новини за брутални престъпления отново поражда въпроса какво се случва в обществото ни и какво провокира хората да стигат до жестокости. В „Денят започва с Георги Любенов“ темата коментираха психиатърът д-р Любомир Канов и криминалният психолог Росен Йорданов.

„Девалвацията в човешкия живот винаги е съществувала, но винаги има „епидемична обстановка“, едно насищане с престъпления„, посочи Йорданов.

Убийството и агресията са част от човешката природа, коментира д-р Канов и подчерта, че докато разглеждаме всеки отделен случай, губим общата картина доколко е позволена тази агресия и доколко е санкционирана от закона и обществото.

„Смущаващо е, че тези убийства са направени с безпримерна жестокост – това не е просто тривиално, някой просто да е застрелян. Този човек в тази кола (Пейо Пеев – б.р.) е изживял предсмъртна агония. Тези жени и техните освирепели лица – това е кошмарът, който би трябвало да заседне в съзнанието на хората и те да знаят, че в убийството има нещо чудовищно“.

Всеки от нас е потенциален убиец, но това, което ни възпира е моралът, с който сме възпитани още от деца в семействата си, каза още психиатърът.

Несправянето с определен тип ключова дейност в живота – отглеждането на дете или формирането на семейство, се движи поколения напред, коментира Росен Йорданов.

„Ако вземем примера с двете жени… В случая тъщата – майката на майката майчинства и над детето, и над внучето си. Това не се среща в природата, а означава някакъв опит цял живот да решаваш прблемите на своето лично майчинство“, каза той.

В практиката си психологът е срещал много интелигентни хора, попадали в подобна ситуация. По думите му повърхността на всяко убийство стои прагматичен мотив, но обикновено има много повече фактори – когато става дума за пари, често са намесени и лични взаимоотношения.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Гърция ще оттегли подкрепата си за асоцииране на Северна Македония към Европейския съюз. Това обяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Той предупреди, че това ще...

СКАНДАЛ

Разбираме от сайтове, че Кирил П. е продължил избирателната си кампания. В пост след катастрофата той каза, че я прекратява, потресен от случилото се....

ФОКУС

Алексей Белов: Либералната “евроинквизиция” води Европа към пълно самоунищожение. Зaщо Тръмп е важен за европейците? Според мен известната руска поговорка „Когато ти отрежат главата,...

СКАНДАЛ

Битовите абонати да плащат сметка за ток, дори когато няма потребление на електроенергия, искат електроразпределителните дружества. Това означава, че за необитаеми жилища също ще...

СЛУШАЙТЕ РАДИО