Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

БЪЛГАРИЯ

Изхвърлят политнекоректните от лакейските медии





  • И шефът на новините в Нова изхвърча
  • Илия Дафов е вторият началник в медиата, който е освободен, причини не се съобщават

Шефът на новините и актуалните предавания в Нова телевизия Илия Дафов също е бил уволнен днес заедно с изпълнителния директор на медиата Стефана Здравкова, научихме от свои източници в канала.

Телефонът му е изключен вече часове наред.

Никой в Нова не знае причината за кадрила.

Отстраняването му все още не е официално оповестено с прессъобщение на Нова, каквато е практиката, но в журналистическите среди витаят всевъзможни слухове. Все още не е известно кой ще заеме овакантената позиция, която върви с апетитната заплата от 12 000 лева.

Дафов е на поста от края на януари 2021 г. Той минава за особено приближен до ГЕРБ. Според негови колеги дори бил силно разстроен, когато бе оповестено, че Антон Хекимян ще е кандидата на партията за кмет на София – Дафов едва ли не се почувствал пренебрегнат. Той започва кариерата си в телевизията през 2010 г., като първоначално е редактор в предаването “Здравей, България” и бързо расте по кариерната стълба.

По-рано днес стана ясно, че е отстранена и изпълнителния директор на Нова телевизия Стефана Здравкова. Lupa.bg научи, че уволнението е било истински шок за нея. Тя е била на работа сутринта и дори е подготвяла да черпи колегите си за отличните резултати на телевизията предната вечер, когато била уведомена от собствениците, че я свалят от позицията. Постът й се заема от Дирк Геркенс, който има 25-годишен опит в телевизионната индустрия и до момента е член на управителния съвет и директор „Програми, продукция и рекламни продажби“ на United Media, която е собственик на „Нова Броудкастинг Груп“.

Кариерата на Стефана Здравкова тръгва от водещия електронен търговец на битова техника Emag, където няколко години продава успешно перални, хладилници, климатици, печки и духалки. След това влиза в медийния бизнес на ръководна позиция – първо в “Нетинфо”, а след това в “Нова Броудкастинг Груп”.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Гърция ще оттегли подкрепата си за асоцииране на Северна Македония към Европейския съюз. Това обяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Той предупреди, че това ще...

СКАНДАЛ

Разбираме от сайтове, че Кирил П. е продължил избирателната си кампания. В пост след катастрофата той каза, че я прекратява, потресен от случилото се....

ФОКУС

Алексей Белов: Либералната “евроинквизиция” води Европа към пълно самоунищожение. Зaщо Тръмп е важен за европейците? Според мен известната руска поговорка „Когато ти отрежат главата,...

СКАНДАЛ

Битовите абонати да плащат сметка за ток, дори когато няма потребление на електроенергия, искат електроразпределителните дружества. Това означава, че за необитаеми жилища също ще...

СЛУШАЙТЕ РАДИО