Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОСМОС

Кога хората ще придобият безсмъртие?





Учен посочи годината, когато хората ще придобият безсмъртие – няма да повярвате колко е близо

Компютърният учен, автор на редица технологични прогнози, изобретател и футурист Реймънд Кърцвейл активно публикува своите предсказания и изчисления в социалните мрежи през последните години. Най-новата му прогноза обаче накара дори скептиците да се замислят.

Според 75-годишния експерт по информационни технологии, до 2029 г. изкуственият интелект ще придобие самостоятелно съзнание, а до 2045 г. хората ще могат да свържат съзнанието си с него. Това ще доведе до 10 пъти по-бърза мозъчна дейност и постоянна комуникация с компютрите по света. С други думи, човешкото съзнание ще започне да живее в цифров формат.

Тази прогноза звучи доста плашещо за мнозина. Всъщност през последните няколко години изкуственият интелект наистина се развива много бързо и всяка година става „по-богат“ на знания.

Но Кърцвейл говори и за друго постижение на човечеството – безсмъртието. Ученият е убеден, че до 2030 г. хората ще се научат да удължават живота си с година или повече, благодарение на нанороботи, които ще предпазват от болести.

„Нашият технологичен и медицински напредък ще се увеличи до такава степен, че роботиката – той ги нарича „наноботи“ – ще работи за възстановяване на телата ни на клетъчно ниво, предотвратявайки развитието на болести и процесите на стареене. Всичко това, благодарение на постоянната работа на учените в областта на роботите“, отбелязва Реймънд в интервю за lifeboat.com.

Истината е, че изкуственият интелект уверено навлиза все по-дълбоко в живота ни. В допълнение към факта, че той бързо намира отговори на всеки въпрос, той също така е способен дори да композира музика, да рисува, да помага при решаването на проблеми и дори да избира име за още нероденото ви дете. Как ви звучи всичко това?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис критикува изявлението на държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна и Русия в своя канал в YouTube Daniel...

БЪЛГАРИЯ

Манолова: Хората са ужасени от експлозия на цените при въвеждането на еврото. Правим комисия „Антиспекула“ в НС „Измамника Борисов предизвика тези избори, за да...

ПОЛИТИКА

В събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разгорещи поддръжниците си на годишната среща на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия в Тексас,...

ВОЙНА

През нощта на 18 срещу 19 май американците атакуваха едновременно няколко руски региона, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната. В небето над Крим...

СЛУШАЙТЕ РАДИО