Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПАРИ

Отпочна се внос на кибици от други страни





Чудна тревога. Преди половин година беше Първи май и куп работодатели не пуснаха работниците си от работа. А медиите обясниха, че не плебса, а те, богатите, “творци са на благата”.

Може да не разбираме, разказаха те, но е факт, че докато седят в задръстванията с мерцедес и гадже на предната седалка, докато се стрелят по заведенията, те всъщност по неведом за профанния ум начин бълват от поточните линии всичко нужно, за да ни хранят, обличат и държат покрив над главите ни като същи Атласовци.

Но не щеш ли, мина лято, идва зима и месеци наред слушаме, че “квалифицирани” лентяи нещо недостигат. А, така!

Колко ли ще да са квалифицирани тези липси? Нямало средни техници, химици, стругари, инженери, програмисти, медсестри, строители и пр. и пр. и пр. Младите учители даже, и те са в дефицит! Дайте ми още и още лентяи, носи се в ефира! Отпочна се внос на кибици от други (по-наскоро халосани с реформа) страни като Украйна и Молдова. Явно в рецепциите и кухните са нужни зрители, които да наблюдават как те, собствениците, всъщност готвят, чистят и творят туристическиот продукт.

Аплаузи заслужава и демографското чудо, защото 7-те милиона български граждани се оказаха 14. Всеки от нас съществува в два модуса на Субстанцията: непотребен блюдолизец край стопанската трапеза – когато става дума за повишение на заплатите, – и “кадър”, който държавата трябва да връчи вързан и опакован на бизнеса.

Чини ми се, че тази шизофрения идва от повелителния глагол “Дай!”. Водните спасители, четох някъде, имали един принцип. Казвали “Вземи ръката ми!” и никога “Дай ръка!”. Защото ако се окаже богаташ, ще предпочете да се удави, пред това да даде каквото и да било. Само взема. Така се трупат благата.









Може да харесате

СЛУШАЙТЕ РАДИО