Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПАРИ

Индустрията на Европа се срива





Какво става с индустриалното производство в Европа? Ирландия е „първенец“ със срив от 7% за октомври

Индустриалното производство в еврозоната е спаднало с 0,7 процента през октомври 2023 г. спрямо данните от септември. Това съобщава Евростат.

Според службата в 27-те държави от Европейския съюз показателят е намалял малко по-слабо – с 0,5% (месец по-рано беше с 0,8%).

На годишна база показателят за промишлено призводство намалява с 5,5%, а в еврозоната – с 6,6%.

Европа неумолимо тъне в рецесия

Най-големият спад на промишленото производство в ЕС през месеца бе отчетен в Ирландия (-7%), Малта (-2,5%) и Нидерландия (-2,1%).

Максимален ръст бе отчетен в Гърция (6%), Португалия (3,8%) и Чешката република (2,9%). В Гърция е регистриран и най-значителният ръст на производството в годишно изражение – с 10,8%, а най-силен спад на показателя спрямо октомври 2022 г., както и в месечно изражение, е настъпил в Ирландия (-34%).

По-рано стана известно, че БВП на Обединеното кралство се е свил с 0,3% през октомври, въпреки че експертите не очакваха подобни промени.

Сега някои анализатори, в частност главният британски икономист на Capital Economics Пол Дейлс, смятат, че икономиката на страната, която в продължение на три месеца избягваше рецесията, е заплашена от рецесия.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис критикува изявлението на държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна и Русия в своя канал в YouTube Daniel...

БЪЛГАРИЯ

Манолова: Хората са ужасени от експлозия на цените при въвеждането на еврото. Правим комисия „Антиспекула“ в НС „Измамника Борисов предизвика тези избори, за да...

ПОЛИТИКА

В събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разгорещи поддръжниците си на годишната среща на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия в Тексас,...

ВОЙНА

През нощта на 18 срещу 19 май американците атакуваха едновременно няколко руски региона, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната. В небето над Крим...

СЛУШАЙТЕ РАДИО