Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

КОМЕНТАР

Свободата е убита в България с думата демокрация. Живеем във феодализъм





„Хората са критични само във Фейсбук. Фейсбук се превърна в парата през свирката. Там сме гневни, там сме лъвове-юнаци, ама в клетка. /…/ Протестът се заражда, експонира, взривява и умира във Фейсбук“.

Това коментира пред БНР Валентин Кардамски.

„Жертва сме на това, че беше сменен политико-икономическия строй. В момента сме в някаква форма на „демократичен“ феодализъм. Свободата е атакувана и убита в България с думата демокрация. Самата демокрация в България се преоблече в кавички. Тя стана комична. Тя е псевдо. Тя е жалка в момента и е оръжие срещу нас самите. Всеки, нарекъл се демократ и изповядващ демокрацията в България, всъщност е деспот и по този начин те образуваха сглобката„.

Според него явлението „сглобка“ представлява нова форма на социално-икономически ред:

„Това е феодализъм и феодалът в лицето на сглобката ни казва „Ние имаме от вас само нужда, когато трябва да гласувате“. Точно така се получава. Оказа се, че всички искат в сглобката. Няма значение дали в момента са в нея или са извън нея. Единствено изключение правят „Възраждане“, които знаят, че ако влязат в сглобката, значи да бъдат унищожени. Всички останали искат да бъдат в сглобката. Но в нея има място само този, който носи добавена стойност, колкото е нужна, за да се разпределят порциите на властта и парите същевременно. Повече място няма„.

По думите му главният болт на сглобката се нарича ГЕРБ и Борисов. Това е оста, която държи колелетата, подчерта Кардамски и добави, че ДПС също са във властта.

„Сглобката е държавата. Сглобката по същество е бордът на директорите на няколко партии, които са усвоили всички власти и свободи в България и се накичиха с табелки демократи. Това може спокойно да продължи и след март, когато ще бъде въпросното танго, до изборите в САЩ или до февруари 2025 г., когато трябва да встъпи новият президент на САЩ“.

Според него в момента ние нямаме политики, които да са насочени към бъдещето, за благоденствие и стабилно икономическо развитие.

В предаването „12+4“ с водещ Петър Волгин Кардамски коментира и новината за влизането на България в Шенген по въздух и вода:

„Каква е икономическата и социалната полза никой не знае, опасявам се, че и от властта не знаят, а им трябва като етикет. Онова, което ни казват от Холандия и Австрия е, че ни дават Шенген като грип, който се разпространява за България и Румъния по въздушно-капков и морски път. Онова, което е полезно за България, в истинския смисъл на думата – т.нар. сухопътен Шенген, ще го видим някога, през 2025 г.„.

По думите му тенденциите са, че са унищожени всички граждански свободи. „Още по-голямата тенденция е, че мрънкащо им ги дадохме, нямаме абсолютно нищо против“, категоричен бе той и отбеляза промените в Конституцията и демонтажа на Паметника на Съветската армия.

„Искаха да докажат на малкото, които ги подкрепят, че мнозинството няма думата“.

Валентин Кардамски отбеляза и ескалацията на общественото напрежение в различни страни в Европа.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СКАНДАЛ

Кирил Наркото пак излъга, този път, че се от кампанията, имал НСО заради заплаха Той призна и за пътен инцидент с него преди няколко...

СВЯТ

Колкото по-малко време остава до президентските избори в САЩ, толкова по-трудно е за администрацията на Джо Байдън да гарантира лоялността на политическите елити в...

СКАНДАЛ

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис критикува изявлението на държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна и Русия в своя канал в YouTube Daniel...

БЪЛГАРИЯ

Манолова: Хората са ужасени от експлозия на цените при въвеждането на еврото. Правим комисия „Антиспекула“ в НС „Измамника Борисов предизвика тези избори, за да...

СЛУШАЙТЕ РАДИО