Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

LIFE

Холивуд ни показва завоалирано истини





Аватар е филм, в който наистина прогресивната част от Холивуд показва истини, макар и завоалирано, но достатъчно ясно…

И друг път съм писала на тази тема, както и по темата за адpeноxpoма (такъв т.н. “наркотик”, а всъщност нещо далвче по-бепонятно и силно беше намерен и в кръвта на изродчето, което уби Милен Цветков – една седмица се шумя, но после всичко беше заличено…), който ползват голяма част от артистите в “Меката на киното”, за да са вечно млади…., а ако го спрат, сякаш светкавично остаряват….

“Аватар 2: Какво е Амрита? Обяснени китове Tulkun”

В тази статия е описано, но вероятно съзнателно преиначено, това вещество, наречено “амрита”(аналогията на адpeнoxpома…) , в случая добивано от центъра в мозъка (при децата и хората – това е шишарковидната жлеза, на почит във Ватикана – има и паметник) на огромните китоподобни риби – тулкун…

Ето превод с Гугъл на някои моменти :

“Забравете unobtanium, Avatar 2 представи нова, ултра-мощна субстанция на света: Amrita, тясно свързана с китовете Tulkun – но какво е това?”

“Трябва да го дадете на Джеймс Камерън: сюжетът на Аватар се върти около хората, добиващи Пандора за благороден метал, материал, който е толкова оскъден и почти невъзможен за намиране, че той го нарече „унобтаний“.”
(харесвам Аватар, защото той е човеколюбив, насочен против войната и убийствата на хора и е за запазване на майката природа, с която човекът е един организъм ❤️)

За унищожението на тази, запазена до момента от покварата на Земята планета, пише следното :

“Това беше цялата причина за първоначалната мисия на RDA на Пандора, в резултат на която Hometree беше разрушен, за да могат да откраднат ресурсите му, преди да бъдат изведени от планетата и изпратени у дома в техния гниещ свят.”

“Какво е Амрита в Аватар 2?
Амрита е рядка, златна химическа течност, източена от Тулкун, голям китоподобен вид на Пандора, който е много интелигентен, може би дори по-интелигентен от На’ви.

Китовете събират Tulkun, убиват една от майките и инжектират огромна игла в централната нервна система на тялото ѝ. Това е малко като Дървото на душите, с изключение на това, че всеки Тулкун има едно вътре в себе си, което им позволява широта от емоции, далеч отвъд това, което хората някога биха разбрали.”

” „Тулкунът е дълъг около 300 фута. Те са съзнателен вид и са толкова интелигентни по свой собствен начин, колкото Na’vi са по своя“, каза продуцентът Джон Ландау пред Empire .”

” Във филма Амрита е описана като „унция за унция, единственият най-ценен“ актив във вселената, с малък флакон на стойност над 80 милиона долара. Ето наистина лудата част: очевидно спира стареенето на човека напълно. Това се споменава като кратка забележка във филма, но можем да очакваме това да играе по-голяма роля в предстоящите продължения.”

” Що се отнася до името, Амрита е санскритски термин за безсмъртие и нектар. Според Collins English Dictionary идва от индуистката митология и се отнася до напитка, известна също като сома, която е била дадена на боговете, за да им помогне да постигнат безсмъртие.

„Амрита, течността на безсмъртието е като нектар… излъчва се от центъра на Чандра в центъра на главата, дълбоко зад веждите. Сокът е солен, подобен на гхи, с консистенция на мед“, обяснява Хатха Йога Прадипика.”

” „Който погълне тази бистра течност, капеща от мозъка в сърцето и получена чрез медитация, става свободен от болести и нежно тяло като стрък на лотос и ще живее много дълъг живот.“

По принцип това вече е изключително мощна субстанция, но Tulkun са свещени за Na’vi и особено за клана Metkayina. Като се има предвид, че се смята, че четвъртият филм е озаглавен „The Tulkun Rider“, определено не сме видели последното сияние на Амрита в Пандора.”

***

Има и още, но някой друг път….
❤️🤔😥❤️

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА









Може да харесате

ВОЙНА

След като ръководителят на Агенцията за наблюдение на атомната енергия на ООН предупреди, че Иран разполага с достатъчно уран, за да произведе „няколко“ ядрени...

СВЯТ

НАТО използва Украйна за своите антируски интереси, а бъдещето на гражданите на страната не е от голямо значение за Запада. Това заяви говорителят на...

ПОЛИТИКА

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това заяви заместник-министърът на външните...

ПОЛИТИКА

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент, пише руското издание Известия....

СЛУШАЙТЕ РАДИО