Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

Николай Младенов напира за вицепрезидент на ГЕРБ, пожертва €22 000 заплата (какво му е обещано?)





Бившият външен министър Николай Младенов изненадващо е отказал поста „специален пратеник на ООН в Либия“, който върви със заплата 22 000 евро на месец!

Младенов бе утвърден от Съвета за сигурност за високата длъжност на 16 декември, а само дни по-късно отказа високия пост.

Спекулациите веднага проправиха път на дипломата обратно към родината, при това за вход директно на „Дондуков“ 2. Въпреки това обаче не е изключено неговата фигура да е достатъчно приемлива и водещите политически сили, така че след парламентарните избори догодина, да оглави бъдещ кабинет, предаде наш .

Името му започна да се спряга още това лято по време на масовите протести в София срещу властта, като мнозина го лансираха именно за наследник на премиера Бойко Борисов.

Според запознати обаче Младенов най-вероятно щял да е номинацията на ГЕРБ за държавен глава или за вицепрезидент. До съвсем скоро българският дипломат бе координатор на ООН за близкоизточния мирен процес. Съветът за сигурност на ООН одобри предложението на Гутериш да назначи Младенов за посредник в Либия, а норвежецът Тор Уенсланд да наследи нашенеца за пратеник на Близкия изток.

Николай Младенов обаче е уведомил генералния секретар Антонио Гутериш, че не може да поеме поста поради „лични и семейни причини“, заяви говорител на ООН.

Заплатата на Младенов като пратеник на ООН би била 22 000 евро и куп други екстри, така че е озадачаващо той да се откаже, ако няма гаранции за по-бляскаво политическо бъдеще у нас, твърди нашия източник.


Следете изданието ни и бъдете осведомени за всяка новина от България и света.

Поместваме постоянно, за да сте информирани за всичко и на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани.









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Планът е Пеевски да стане премиер и да пенсионират Борисов като президент. Това разкри доскорошният им партньор Асен Василев – Кокорчо. Така на върха...

СКАНДАЛ

Кирил Наркото пак излъга, този път, че се от кампанията, имал НСО заради заплаха Той призна и за пътен инцидент с него преди няколко...

СВЯТ

Колкото по-малко време остава до президентските избори в САЩ, толкова по-трудно е за администрацията на Джо Байдън да гарантира лоялността на политическите елити в...

СКАНДАЛ

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис критикува изявлението на държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна и Русия в своя канал в YouTube Daniel...

СЛУШАЙТЕ РАДИО