Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Депутат, променил закона, заради “Артекс” – и той с апартамент… Мама





Депутат, променил закона, заради “Артекс” – и той с апартамент… 

Тези 2 новини доста ясно показват как функционира олигархията. Семейството на депутата от ГЕРБ Александър Ненков е емблематично. Той – депутат, баща му – висш съдия, майка му – шефка на КЗК.

Изобщо – кадърно семество, все на държавни служби, един нещо да работи няма. И все на добре платени служби.

И какво правят – синът прокарва закон, който удължава строителното разрешително на Артекс. И спестява милиони от ваденето на ново. Спестява ги от джоба на Артекс, остават за сметка на общината и разбитите и пътища.

А мама – ами тя подарява Нова Телевизия на виден олигарх – Кирил Домусчиев. Също изхранван от държавата, а медията ясно кого ще обслужва…

Та това е олигархията – едни семейства във властта обслужват други семейства в бизнеса…

НОВА ТВ ОФИЦИАЛНО Е НА ДОМУСЧИЕВИ, КЗК ОДОБРИ СДЕЛКАТА

Нова телевизия вече официално е собственост на Кирил и Георги Домусчиеви, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката, става ясно от съобщение на сайта на регулатора. Фирмата на Домусчиеви “Адванс медия груп” придобива телевизията и мажоритарен дял в в онлайн медийната група „Нет Инфо“ срещу 185 млн. евро от шведската компания MTG.

Сделката бе сключена на 22 февруари и бе одобрена от КЗК само за месец.

Покупката е финансирана с кредит от 100 млн. евро, изтеглен от 4 банки: ДCK, OББ, “УниKpeдит Булбанк” и бeлгийcĸия ĸлoн нa ВNР Раrіbаѕ.

Πpeдишнaтa cдeлĸa зa “Hoвa бpoyдĸacтинг гpyп” бeшe блокирана от КЗК, която забрани на чешкия милиардер Петр Келнер, купил активите на Telenor в България, да придобие дружеството. “Адванс медия груп” е част от холдинга на Домусчиеви “Адванс пропъртис”, който притежава 117 компании у нас и в чужбина. Дейността им е основно в секторите фармацевтика, корабоплаване, пристанищни операции, енергетика.

Ненков, който предложи удължаване на сроковете за строителните фирми, е съсед на Цветан Цветанов”

Как е възможно в един ден да се изповядат три сделки, попита реторично журналистът Борис Ангелов в брой 50 на предаването “ЕвроДикоф” по повод на апартамента на Цветан Цветанов в „общежитието на властта“ на столичната улица „Латинка“ 8.

Веднъж семейство Мирянови като физически лица, собственици на апартамента, го продават на юридическо лице – собствената си фирма „Артекс“, което не е съвсем обичайна практика, а след това – със загуба от 100 000 лв. – на Цветан Цветанов.

Тази сума в минус се получавала от продажбата на апартамента на същата данъчна цена, на която Мирянови са го продали на себе си, уточни журналистът.

Той вижда и друг симптом на лобиране срещу облага във факта, че съсед на Цветанов в блока на улица „Елемаг“, където е един от заменените апартаменти, е депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

„По негово предложение беше внесено и след това гласувано предложението за удължаване на срока за започване на строеж от строителните фирми. Той беше пет години и ако го прескочиш, правото да строиш се губи. Ненков предложи този срок да се удължи на десет години. Това беше добре дошло за „Артекс“. А когато предложението беше прието, председател на Народното събрание беше Цецка Цачева, която също има апартамент в сградата на „Латинка“, разкри важна обвързаност между участниците в “апартамент-гейт”









Може да харесате

СКАНДАЛ

Лидерът на „Спаси София“ подвел градоначалника за скандалния ремонт край НДК с цел да го компрометир Служители от столичната общинска администрация издават, че заради...

СКАНДАЛ

Кирил Наркото пак излъга, този път, че се от кампанията, имал НСО заради заплаха Той призна и за пътен инцидент с него преди няколко...

ПОЛИТИКА

В събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разгорещи поддръжниците си на годишната среща на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия в Тексас,...

СКАНДАЛ

Разбираме от сайтове, че Кирил П. е продължил избирателната си кампания. В пост след катастрофата той каза, че я прекратява, потресен от случилото се....

СЛУШАЙТЕ РАДИО