Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СКАНДАЛ

Байдън нападна Китай: Ксенофоби и измамници! Китай му се подигра





Президентът на САЩ Джо Байдън засили антикитайската си реторика по време на предизборната кампания в стремежа си да отнеме водещите заглавия в медиите от републиканския кандидат Доналд Тръмп, пише Zerohedge. Toва се случва на фона на обиколката на северните индустриални щати на държавния глава, който току-що призова за значително увеличение на някои мита върху китайските стоманени и алуминиеви продукти.

„Това са стратегически и целенасочени действия, които ще защитят американските работници и ще гарантират честна конкуренция“, отбеляза Байдън пред малка група от членове на синдиката United Steelworkers.

„Междувременно моят предшественик и републиканците от MAGA (движението „Да направим Америка отново велика“ – бел.ред. ) искат всеобхватни мита върху целия внос, от всички страни, които биха могли да навредят сериозно на американските потребители“, заяви американският лидер.

Според повече подробности от изказването на Байдън, публикувани в сайта на американския вестник New York Times, той е заявил, че ще каже на търговския представител на САЩ Катрин Тай да увеличи тарифите „до 25 % за някои китайски продукти, за които сега се прилагат тарифи от 7,5 %, или изобщо няма такива, в очакване на резултата от преразглеждането от страна на администрацията на тарифите за Китай, наложени първоначално от г-н Тръмп“.

Както отбелязва ZeroHedge обаче, думите на Байдън отново нажежиха напрежението с Пекин, като се има предвид, че той нарече Китай „ксенофобски“, докато коментира текущата икономическа надпревара с азиатската сила.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

„Населението им (на Китай – бел.ред. ) е с повече пенсионери, отколкото работещи. Те не внасят нищо. Те са ксенофобски настроени – никой друг не идва. Те имат реални проблеми“, заяви Байдън.

Той също така обвини Китай в измама и политики, които вредят на лоялната конкуренция. „Те не се конкурират. Те мамят. Те мамят. И ние видяхме щетите тук, в Америка“, заяви американският държавен глава по адрес на Китай.

Обвинението в ксенофобия и измама е най-агресивният упрек към Китай от началото на кампанията за президентските избори досега, отбелязва ZerHedge.

Китайското външно министерство побърза да реагира в четвъртък, като за пореден път подчерта „лицемерието“ на САЩ, а говорителят Лин Цзян се изказа саркастично: „Китай иска да попита САЩ дали имат предвид Китай, или самите САЩ.“

По време на обиколката си в щата Пенсилвания Байдън също обеща да продължи да се стреми да откаже Китай от напреднали технологии като компютърни чипове. „Те не могат да бъдат изпратени в Китай, защото това би подкопало нашата национална сигурност“, посочи той, като добави: „Когато разговарях със (китайския президент – бел. ред. Си Дзинпин), той каза „Защо?“, а аз отговорих: „Защото бихте го използвали по всички грешни причини, така че няма да получите тези усъвършенствани компютърни чипове.“

Критично припомня, че по-рано беше съобщено, че Байдън на два пъти намекна, че неговият чичо Амброуз Финеган е бил изяден от канибали в Нова Гвинея, въпреки че самолетът му се е разбил по време на Втората световна война.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

ПОЛИТИКА

Гърция ще оттегли подкрепата си за асоцииране на Северна Македония към Европейския съюз. Това обяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Той предупреди, че това ще...

СКАНДАЛ

Разбираме от сайтове, че Кирил П. е продължил избирателната си кампания. В пост след катастрофата той каза, че я прекратява, потресен от случилото се....

ФОКУС

Алексей Белов: Либералната “евроинквизиция” води Европа към пълно самоунищожение. Зaщо Тръмп е важен за европейците? Според мен известната руска поговорка „Когато ти отрежат главата,...

СКАНДАЛ

Битовите абонати да плащат сметка за ток, дори когато няма потребление на електроенергия, искат електроразпределителните дружества. Това означава, че за необитаеми жилища също ще...

СЛУШАЙТЕ РАДИО