Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

SPORTS

Феновете още помнят онзи жест на Роналдо: Условията за трансфера на Кристиано в Атлетико





“Неосъществимо е”, твърдят от Атлетико. “Нищо не бива да се изключва”, контрират от лагера на Кристиано. Това са двете биещи се тези в последните дни на фона на все по-засилващите се слухове за трансфер на Роналдо на стадиона на “дюшекчиите”, който от скоро се казва “Civitas Metropolitano” след новата смяна на името.

Възможно ли е обаче Роналдо, наистина, да се озове в Атлетико?

Икономически засега е невъзможно, но ако се случи, Кристиано ще се изплати сам
В момента Атлетико няма достатъчно свободни средства в перото “Работна заплата”, за да привлече играч с претенциите на португалеца. Въпреки че е на 37, Роналдо продължава да бъде сред Топ 5 на най-добре платените футболисти в света.

Но ако бъдат намерени пари за заплатата му, комерсиалният аспект на сделката би бил огромен. Кристиано не само ще продава много фланелки, но може да доведе до още-някоя друга сделка в полза на клуба. А и влиянието му в социалните мрежи не е за пренебрегване. Португалецът е най-известната личност в интернет с почти половин милиард последователи в Instagram.

Някой ще трябва да бъде продаден

Всъщност, може би дори двама. Единият почти сигурен е Алваро Мората. Отново се говори за завръщането му в Торино. Обмислят се продажби на Саул Нигез, който миналия сезон бе под наем в Челси, и на Тома Льомар. Заговори се дори за раздяла с Антоан Гризман заради голямата му заплата.

Роналдо също ще трябва да намали заплатата си. Говори се, че португалецът е готов на тази стъпка, за да осъществи желанието си да напусне Манчестър Юнайтед. А то е толкова силно заради

“пустата” Шампионска лига.

Единственото условие на Кристиано е да премине в сериозен отбор, който да се състезава в турнира. Нападателят се притеснява, че Лионел Меси ще стопи много от изоставането си по отношение на головете в борбата за реализатор №1 в историята на турнира, затова и търси именно такъв отбор. Какъвто Юнайтед не е, след като миналия сезон финишира едва шести в Англия.

Основните варианти за трансфер бяха Челси и Байерн Мюнхен. Баварците официално отхвърлиха тази възможност, заявявайки, че играч като Роналдо не се вписва в клубната им стратегия. Говореше се за сериозен интерес от страна на новия собственик на “сините” – Тод Боели, но информациите са, че Томас Тухел се е противопоставил на сделката.

Така останаха възможностите за завръщане в Испания. Говореше се дори за Барселона, но тези слухове секнаха бързо. Също толкова невероятно изглеждаше шансът да премине в Атлетико, но с течение на времето тази вероятност изглежда все по-реална.
Според някои източници агентът на Роналдо – Жорже Мендеш, е предложил трансфер в Атлетико. Междувременно друга част от антуража му го увещават да остане на “Олд Трафорд”, където да не опетнява репутацията си.

А какво ще стане с образа му на легенда на Реал?

Един евентуален трансфер в Атлетико би пробол като с кол в сърцето феновете на “кралете”. За някои дори това би било по-голямо предателство от преминаване в Барселона.

Привържениците на “дюшекчиите” също не са във възторг от слуховете

За феновете на Атлетико Роналдо е сред най-големите, дразнители, ако не и най-големият. Кристиано е вкарвал не веднъж и два пъти срещу Атлети, а “рохибланкос” още помнят онзи жест с пълните шепи с кохонес след паметния обрат в Шампионската лига, но вече като играч на Ювентус.

Публиката на “Метрополитано” го приветства достойно и при последната му визита – миналия сезон с Юнайтед. Атмосферата по трибуните няма да е изключително приятелска при едно представяне в екипа на Атлетико, а вече се появиха и няколко петиции срещу трансфера му.

Факторът Симеоне

Въпреки че двамата с Роналдо са влизали в директни спорове през годините, Чоло Симеоне е човек, който отлично знае, че с привличането на Кристиано си гарантира едни 25-30 гола на сезон. Аржентинецът би приветствал нападателя и със скрита мечта за спечелването на Шампионската лига след двата загубени финала срещу… точно Роналдо и Реал.

Истината е, че, колкото и невъзможен да изглежда на теория, един трансфер на португалеца в Атлетико не би трябвало да се изключва на практика. Последствията от него обаче биха били много и много противоречиви, заради което направо ти се приисква да го видиш.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА









Може да харесате

СВЯТ

Колкото по-малко време остава до президентските избори в САЩ, толкова по-трудно е за администрацията на Джо Байдън да гарантира лоялността на политическите елити в...

СКАНДАЛ

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис критикува изявлението на държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна и Русия в своя канал в YouTube Daniel...

ПОЛИТИКА

В събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разгорещи поддръжниците си на годишната среща на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия в Тексас,...

ВОЙНА

През нощта на 18 срещу 19 май американците атакуваха едновременно няколко руски региона, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната. В небето над Крим...

СЛУШАЙТЕ РАДИО