Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

SPORTS

Скандал: Страховит екшън в родния футбол





Шефът на съдиите Виктор Кашай взе мерки след атаката на кмет

Страшен екшън се вихри в родния футбол, научихме от наши сигурни източници. В два от мачовете от предстоящия 13-ти кръг в Efbet Лига настъпват промeни в съдийските назначения.

Лично шефът на родните рефери Виктор Кашай е запретнал ръкави и прави корекции в нарядите.

До тях се стига след атаката на кмета на Враца Калин Каменов, който скочи на “кадърните чернодрешковци” след загубата на Ботев (Вр) от Черно море с 1:2. Градоначалникът и врачани изразиха недоволството си от главния рефер Димо Димов и най-вече от Кристиян Колев, който беше в бригадата му като ВАР арбитър.

При обявените от БФС съдийски назначения вчера именно Колев беше посочен да ръководи предстоящата среща на Ботев (Враца) с Арда (Кърджали) в неделя. Това обаче няма да се случи и Кашай и колегите му от Съдийската комисия са решили да го изпратят на двубоя Хебър – Локомотив (София).

Кристиян Колев ще надува свирката на Националния стадион “Васил Левски”, където пазарджиклии ще домакинстват на “железничарите” в петък от 17:30 часа.

Първоначално предвиденият да ръководи Хебър – Локо (Сф) Радослав Гидженов пък е изпратен на мястото на Колев да ръководи Ботев (Враца) – Арда.

Синът на Любо Пенев се развихри

Николас с хеттрик пред погледа на Цветомир Найденов

Нападателят на третия отбор на ЦСКА 1948 – Николас Пенев, син на треньора на мъжкия тим на “червените” Любослав Пенев, реализира хеттрик във вратата на дубъла на Пирин (Благоевград).

Роденият през 2005 година футболист вкара три гола за състава, воден от Йордан Минев и Апостол Попов.

Срещата от турнира за Купата на БФС се игра на стадиона в град Рила и беше спечелена от Пенев-младши и съотборниците му с 4:1.

Двубоят бе изгледан на живо от финансовия благодетел на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов.

Бербатов: Промяната е наложителна, искам младите да не страдат като мен

Докато не успеем, това е моята мисия, обясни бившият нападател пред “Скай спортс”

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов определи като негова мисия да върне българския футбол на правия път. Бившият голмайстор на Тотнъм и Манчестър Юнайтед даде обширно интервю пред “Скай спортс”, в което говори по много теми.

„Достигаш етап в живота си, когато осъзнаваш, че трябва да направиш следващата крачка. Считам това за дълг към себе си и българския народ. Животът ми е свързан с това да обикалям из страната, да говоря с хората и да разбирам какви проблеми имат те и как могат да бъдат поправени. Става въпрос за това да им се покаже, че промяната е тук и тя е наложителна. Умът ми бе зает стриктно с това, което се случваше на терена. Бавно, но сигурно започваш да забелязваш неща около себе си и те започват да те занимават. Понякога ги забравяш и просто излизаш и играеш футбол. Следващият път, проблемът си е още там. Може би сега е по-голям проблем. Започваш да се замисляш. Когато се върна назад и се сетя за проблемите, които имахме, те все още са там, но са по-големи. Мисията ми сега е да коригирам тези грешки, така че по-младите поколения, които идват след мен, да не страдат така, както страдах аз. Докато не успеем, това е моята мисия“, сподели Бербатов в ексклузивно интервю за “Скай спортс”.

България не е била на голям международен форум от 2004 година насам, когато участва на Европейското в Португалия. Настоящият президент на БФС Борислав Михайлов е начело на централата от 2005 г., като периода му на власт съвпада с отсъствието на „лъвовете“ от европейски и световни първенства. За Бербатов това не е случайност – “Когато изградиш токсична култура, се заразяваш. Ако искаш да спреш това, трябва да отрежеш главата, метафорично казано, и да започнеш да градиш нещо ново. Футболната общественост е 100% зад нас, защото виждат в наше лице новото начало. Времето за промяна отдавна се проточи. Тя трябва да се случи”.

Бербатов вярва в потенциала на българския футбол. „Талантът е налице, повярвайте ми. Не го казвам, защото съм българин. Знам го. Ходя по мачове. Футболът е религия в България. Има хора, които са емоционално инвестирани във футбола. Разполагаме с базата. Но, за съжаление, инфраструктурата възпрепятства футбола от това да върви напред“, обясни той.

За него преходът от 17-18-годишна възраст до първия отбор е фазата на развитие, в която играчите изостават – „Точно в този преход някои футболисти се губят. Предизвикателството е да намериш отново пътя. Ще отнеме време. С инвестиции в правилните хора, ще последват и резултатите. Ще ги видим. Може би не в първата или втората година, защото става въпрос за дълъг процес. Ще бъде дълго приключение“.

„Футболът е най-големият спорт в света и искаме да се върнем към победите от 1994 и да имаме отбор, който целият свят да знае. 18 години е много дълго време. Искам да видя националният ни отбор да се класира за голямо първенство. Искам да видя младите играчи да отиват в големите първенства в Европа и да успяват там. Искам юношеският футбол да се развива, за да създава добри футболисти и хора. Искам нашият футбол да се развива, да виждам щастливи хора със семействата си на стадиона, както и по-младите поколения да искат да играят футбол. Точно така се запалват децата. Всичко това ме развълнува относно това, което правя, дори то да е трудно. Предизвикателството е огромно и съм сигурен, че мога се справя с него. Искам да го направя. Трябва да го направя. И ще го направя“, завърши Бербатов.









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Планът е Пеевски да стане премиер и да пенсионират Борисов като президент. Това разкри доскорошният им партньор Асен Василев – Кокорчо. Така на върха...

СКАНДАЛ

Кирил Наркото пак излъга, този път, че се от кампанията, имал НСО заради заплаха Той призна и за пътен инцидент с него преди няколко...

СВЯТ

Колкото по-малко време остава до президентските избори в САЩ, толкова по-трудно е за администрацията на Джо Байдън да гарантира лоялността на политическите елити в...

СКАНДАЛ

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис критикува изявлението на държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна и Русия в своя канал в YouTube Daniel...

СЛУШАЙТЕ РАДИО