Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

РАЗНИ

Путин: Западът иска да ликвидира Русия





Президентът даде интервю за тв “Россия-1”

 

Предупреди, че може да изчезне руският народ.

Доставчиците на оръжия за Киев стават участници в конфликта.

Единствената цел на Запада е да ликвидира Русия в днешния є вид. Западът може да приеме Русия в “семейството на цивилизованите народи” само разделена на части. А ако се стигне до разпадането на Руската федерация може дори да изчезне и руският народ.

Тези предупреждения отправи днес президентът Владимир Путин в интервю за руската държавна телевизия “Россия-1”.

“Те (западните държави) има една цел – да разделят бившия Съветски съюз и неговата фундаментална част – Руската федерация”, отсече Путин. И обясни: “След като бъде разпокъсана Росия, може и да ни приемат в така нареченото от тях семейство на цивилизованите народи, но само всяка част по отделно. И защо? За да ни подчинят и поставят под свой контрол”. Според него това се прави, за да се контролира най-големият производител на суровини в света.

“Ако се тръгне по този път (на разпадането на Русия), смятам, че съдбата на много народи в Русия и преди всичко, разбира се, на руския народ, може кардинално да се промени. Не знам дори дали ще може да бъде съхранен руският народ като етнос във вида, в който той е днес. Ще останат московчани, уралци и т. н.”, посочи руският президент.

Той подчерта, че тези планове на Запада са “написани на хартия”, но от “партньорски съображения” Русия досега опитвала да не говори за тях. “Но сега, когато опитите им след разпадането на СССР да преустроят света изключително за себе си, доведоха до настоящата ситуация, ние, разбира се, бяхме принудени да реагираме”, посочи Путин.

Президентът отново засегна темата със западните доставки на оръжия за Украйна, като посочи, че така Западът става участник в конфликта там, както и съучастник на престъпленията на Киев. “Те доставят на Украйна оръжия на стойност десетки милиарди долари. И именно това е смисълът на участието. Защо? Защото това не е просто военно-техническо сътрудничество, те не получават пари за това. Не получават пари”, подчерта Путин.

Така “тези оръжия от една страна се предават, което говори в известен смисъл, макар и косвено, все пак за съучастие в тези престъпления, извършени от режима в Киев, включително обстрелването на жилищни квартали в Новорусия и Донецк”, каза още руският президент.









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Валентин Иванов – Кардамски: Безумната “зелена” политика се оказа “зелен” рекет! „Зелената“ политика е абсолютно безумна и се оказа „зелен“ рекет. Това заяви Валентин...

СВЯТ

Сенегалският премиер Усман Сонко предложи да се затворят френските военни бази в страната, твърдейки, че дългосрочното присъствие на френските войски е несъвместимо с желанието...

СВЯТ

Острата фаза на външнополитическото противопоставяне между Русия и Запада е в разгара си. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в събота, 18 май,...

ПОЛИТИКА

Гърция ще оттегли подкрепата си за асоцииране на Северна Македония към Европейския съюз. Това обяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Той предупреди, че това ще...

СЛУШАЙТЕ РАДИО