Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВАКАНЦИЯ

ШОК! Три нощувки във Велинград струват колкото 10 дни на Малдивите





Почивка по новогодишните празници в България бие по цени пътуване в чужбина. Ковид-пандемията не спря възхода на цените по хотелите. Мениджърите обясняват скъпотията с високите цени на тока, дефицита на кадри и трудно прогнозируемото бъдеще.

Три нощувки със закуски и вечери в луксозен български хотел са равни по цена на 10 дни ол инклузив на Малдивите. И за двете почивки, които обхващат новогодишните празници, ще платите малко над 4 бона.

<<Във Велинград или в Шарм Ел шейх – изборът е ваш>>

Отдавна е събрана група на 100 процента и за Шарм Ел шейх, Египет, където цената е около 1600 лева на човек. Тя включва шест дни ол инклузив плюс самолетния билет в двете посоки. В голяма пловдивска туристическа компания и самолетът за Дубай е напълнен.

Само за сравнение: за 1756 лева може да се наеме студио за двама в Банско. Пакетната цена е за пет нощувки със закуски. Новогодишната празнична вечеря ще коства още 360 лева на двамата възрастни. Отделно от това се таксува паркинга на колата – по 15 лева на ден за открития и 18 лева на ден за подземния.

Така, като теглим чертата излиза, че за 5-дневна почивка около 31 декември двойка без деца ще плати близо 2200 лева, без да броим картата за ски лифта в курорта.

Според туроператори цените на почивките зад граница не са поскъпнали драстично в сравнение с миналата и по-миналата година. Същото обаче не може да се каже за родните курорти.

По прогнозни данни на Института за оценки и анализи в туризма за Коледа и Нова година се очакват около 560 000 пътувания на нашенци.
Около 60 000 ще са в чужбина, а останалите половин милион ще са в България. Освен зимните, най-търсени са балнео- и спа курортите, вилите и къщите за гости, обясни Румен Драганов, председател на Института. Има търсене и към хотелите с по-висока категория, въпреки че цените тази година са с между 11-17% по-високи. Преди коронавируса “празничните” поскъпвания в края на декември и началото на януари са били в рамките от 3% до 7%.









Може да харесате

ВАКАНЦИЯ

Шеф Петров се забърка в лют скандал с Разлог: Гнило място, храната е за боклука! Най-скапаното място, на което съм ял някога!, недоволства готвачът...

ВАКАНЦИЯ

С него имаме безвизов достъп до 177 държави и територии Българският паспорт дава безвизов достъп до 177 държави в света и по този показател...

ВАКАНЦИЯ

Бонус отстъпки до 40% за ранни записвания. Лъвски скок в цените за Турция, родните хотели помпат с по 25 лева на човек на ден...

ВАКАНЦИЯ

Скрити фекални тръби се показаха от наводнените плажове след потопа Бедствието по Южното Черноморие разкри скрити отходни тръби, замърсяващи района. Пострадалите хора публикуваха във...

СЛУШАЙТЕ РАДИО