Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВАКАНЦИЯ

СКЪПО: 20 лева за паркинг в Созопол!





Хората полудяха от цените, които са вдигнати с повече от 50%

Местата за паркиране в Созопол са кът. Постоянно стават скандали, а “паяк” кръстосва улиците на морския ни курорт. Цената за престой на паркинг стартира от 15 лева!

В общината отдавна са раздадени местата за за паркиране на тези с постоянна регистрация, а навсякъде другаде е “Синя зона”, която се заплаща, но често има проблем със системата и апаратите.

Миналата година в Созопол паркингите варираха между 6 и 12 лева за денонощие, но сега е двойно и нагоре.

Паркингът на пристанището, откъдето тръгват корабчетата атракциони, струваше 6 лева, а сега е 15! И не можеш по всяко време да влизаш и излизаш с автомобила си, а напуснеш ли границите, то при влизане плащаш нова такса. И това е още една причина местата да са оскъдни, тъй като болшинството предпочитат да си оставят колата и да не я мърдат до края на отпуската си.

На другите по-големи паркинги в Созопол, точно зад автогарата, цената за паркиране на денонощие е 20 лева – с 8 повече от миналия летен сезон.

Този до стадиона, намиращ се зад един от големите магазини в курорта, струва 18 лева за денонощие, при положение, че миналата година беше 12.

Често “паяк” вдига нарушители, а хората стигат постоянно до скандали, спорейки кой е на ред да паркира на свободно място.

Не по-различно е положението и в другите морски курорти в района – Несебър, Поморие, Слънчев бряг и Свети Влас.

Да успееш да паркира, е цяло изкуство, а търпението е много важно, за да успееш да издебнеш някой, който напуска зоната си за паркиране на улицата, където не е платено място.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

Подходяща музика за любителите на йога.









Може да харесате

ВАКАНЦИЯ

Шеф Петров се забърка в лют скандал с Разлог: Гнило място, храната е за боклука! Най-скапаното място, на което съм ял някога!, недоволства готвачът...

ВАКАНЦИЯ

С него имаме безвизов достъп до 177 държави и територии Българският паспорт дава безвизов достъп до 177 държави в света и по този показател...

ВАКАНЦИЯ

Бонус отстъпки до 40% за ранни записвания. Лъвски скок в цените за Турция, родните хотели помпат с по 25 лева на човек на ден...

ВАКАНЦИЯ

Скрити фекални тръби се показаха от наводнените плажове след потопа Бедствието по Южното Черноморие разкри скрити отходни тръби, замърсяващи района. Пострадалите хора публикуваха във...

СЛУШАЙТЕ РАДИО