Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВОЙНА

Киевският режим извърши терористичен акт, свали самолет Ил-76 с украински военнопленници на борда





Киевският режим извърши терористична атака, като свали руски самолет Ил-76 в Белгородска област, който превозваше украински военнопленници за размяна, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

„Днес в 11:15 киевският режим извърши терористична атака, в резултат на която беше свален самолет на руската военно-транспортна авиация, летящ по маршрута летище Чкаловски – Белгород за транспортиране на украински военнослужещ за размяна“, съобщиха от ведомството.

Според министерството украинските въоръжени сили са ударили Ил-76 с украински затворници с помощта на зенитно-ракетен комплекс от района на Харков. Радарните системи на руските въздушно-космически сили са засекли изстрелване на две украински ракети.

„На борда на самолета се намираха шестима членове на екипажа, 65 украински военнослужещи за обмен и трима руски военнослужещи, които ги придружаваха. Екипажът и всички пътници на самолета са загинали“, заявяват още от Министерството на отбраната.

Руски самолет с украински военнопленници беше свален от американски “Пейтриът” в Белгородска област

Транспортен самолет Ил-76 се е разбил в Белгородска област по време на рутинен полет, съобщи РИА Новости в сряда, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Както е отбелязано, самолетът е превозвал пленени военнослужещи на украинските въоръжени сили (ВСУ), които са били транспортирани за размяна, предава Известия.

„Около 11:00 ч. при изпълнение на редовен полет самолет Ил-76 се разби в Белгородска област. На борда му се намираха 65 пленени военнослужещи от ВСУ, <…> шестима членове на екипажа <…> и трима ескортиращи“, съобщиха от Министерството на отбраната. Към мястото на катастрофата е излетяла комисия, която да установи причините за инцидента.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков пък отговори на молбата на „Известия“ да коментира доклада, като отбеляза, че това е прясна информация и тепърва предстои да бъде изяснена.

„Не мога да кажа, това е съвсем нова, прясна информация. Ще се занимаем с нея сега, все още не мога да кажа нищо“, заяви говорителят на Кремъл.

Русия обвини Украйна за разбиването на Ил-76 с украински военнопленници

Ръководителят на комисията по отбрана в Държавната дума Андрей Картаполов заяви, че самолетът с украински военнопленници може би е свален от ВСУ с помощта на американски ракети Patriot или германски ракети земя-въздух IRIS-T, предава ТАСС.

Няма оцелели след инцидента, съобщава още руската информационна агенция.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин предложи да се подготви обръщение към Конгреса на САЩ и Бундестага във връзка с инцидента.

Леонид Слуцки, ръководител на Комисията по международни въпроси в Държавната дума и лидер на ЛДПР, заяви, че „украинските военни не удрят свои за първи път“ и добави, че властите във Вашингтон и Брюксел са еднакво отговорни за „разстрела на военнопленници във въздуха“, предава ТАСС.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Планът е Пеевски да стане премиер и да пенсионират Борисов като президент. Това разкри доскорошният им партньор Асен Василев – Кокорчо. Така на върха...

СКАНДАЛ

Кирил Наркото пак излъга, този път, че се от кампанията, имал НСО заради заплаха Той призна и за пътен инцидент с него преди няколко...

СВЯТ

Колкото по-малко време остава до президентските избори в САЩ, толкова по-трудно е за администрацията на Джо Байдън да гарантира лоялността на политическите елити в...

СКАНДАЛ

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис критикува изявлението на държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна и Русия в своя канал в YouTube Daniel...

СЛУШАЙТЕ РАДИО