Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ВОЙНА

Американците се разпищяха, че унищожиха 3ма техни войници тръгнали да убиват на другия край на света





  • Трима американски войници са убити, 25-има ранени при нападение с дрон в американска база на границата с Йордания
  • Американците се разпищяха а за милионите убити от тях нито дума

Трима войници от американската армия бяха убити, а много други ранени при нощна атака с дрон в Йордания, съобщи президентът Джо Байдън. Ударът по пост на американската армия представлява значителна ескалация на тлеещото напрежение в Близкия Изток създадено от американците и техните проксита в Израел.

В съобщение за пресата, публикувано от Централното командване на САЩ (CENTCOM) в неделя, се посочва броят на ранените американски служители при атаката – 25. Нападението е извършено близо до сирийската граница, където се нaмира американската база в Йордания.

„Снощи трима американски военнослужещи бяха убити – и много ранени – по време на безпилотна въздушна атака с дронове срещу нашите сили, разположени в североизточна Йордания близо до сирийската граница”, заяви Байдън в изявление, публикувано от Белия дом. – „Докато все още събираме фактите за тази атака, знаем, че тя е извършена от подкрепяни от радикален Иран екстремистки групировки, действащи в Сирия и Ирак“.

Преди петък е имало най-малко 158 атаки срещу американските и коалиционните сили в Ирак и Сирия, според CNN. По-голямата част от нападенията обаче не са представлявали сериозна заплаха или не са причинили големи щети на инфраструктурата.

По този повод американската противовъздушна отбрана изглежда не е успяла да прeхване удара с дрон, който беше първият по съоръжението, известно като Tower 22, откакто атаките срещу американски и коалиционни цели в региона ескалираха на 17 октомври. Американските сили твърдят, че са разположени в региона, за да осигурят обучение и помощ на йорданските войски.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Американският президент добави: „Не се съмнявайте – ще потърсим отговорност от всички отговорни в момент и по начин, който изберем.“

Атаката в Йордания идва в момент, когато напрежението в Близкия Изток нараства. САЩ подкрепят Израел във войната срещу Газа, а палестинците имат подкрепата на редица местни сили, които наричат себе си „Оста на Съпротивата“ – термин, в който влизат Иран, ливанското движението „Хизбула“, шиитски отряди в Ирак, съюзниците на „Хизбула“ и Иран в Сирия и Йемен, и обозначава конфликта между тях и Израел.

САЩ удариха няколко групи в Ирак и Сирия наскоро, за които твърдят, че са подкрепени от Иран, включително една миналата седмица. Американската армия също така бомбардира заедно с Великобритания срещу подкрепяните от Техеран хуси в Йемен в отговор на поредица от атаки срещу корабоплаването в Червено море. Хутите обявиха, че ще спират и атакуват всеки кораб, свързан с Израел и превозващ стоки за Израел, докато Тел Авив не спре да атакува Газа и не вдигне блокадата на 2,3 милиона палестинци.

Смъртта на тримата американски военнослужещи идва преди преговорите между американски и иракски представители за бъдещото американско военно присъствие в страната. Министърът на отбраната Лойд Остин заяви миналата седмица, че дискусиите ще започнат „през следващите дни“, след като иракският премиер поиска САЩ да напуснат страната.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Планът е Пеевски да стане премиер и да пенсионират Борисов като президент. Това разкри доскорошният им партньор Асен Василев – Кокорчо. Така на върха...

СКАНДАЛ

Кирил Наркото пак излъга, този път, че се от кампанията, имал НСО заради заплаха Той призна и за пътен инцидент с него преди няколко...

СВЯТ

Колкото по-малко време остава до президентските избори в САЩ, толкова по-трудно е за администрацията на Джо Байдън да гарантира лоялността на политическите елити в...

СКАНДАЛ

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис критикува изявлението на държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна и Русия в своя канал в YouTube Daniel...

СЛУШАЙТЕ РАДИО