Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

СВЯТ

Сирия реагира на заявлението на Тръмп за Голанските възвишения





Сирийското външно министерство нарече безотговорно изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп за статута на Голанските възвишения.

„Сирийската арабска република остро осъжда безотговорните изявления на американския президент за окупираните от Израел сирийски Голански възвишения“, се казва в изявление на сирийското външно министерство.

Според Дамаск, изявленията на Тръмп потвърждават сляпата ангажираност на САЩ към Израел и подкрепа за агресивното му поведение.

„Съединените щати, обявявайки необходимостта от признаване на израелския суверенитет над окупираните Голански възвишения, влошават положението в региона“, добави агенцията,.

В четвъртък Тръмп обяви признаването на израелския суверенитет над района на Голанските възвишения, който Сирия счита за своя територия.

Турция предупреди, че решението на Тръмп ще доведе до увеличаване на насилието в Близкия изток. Европейският съюз заяви, че позицията му не се е променила, не признава Голан като израелски.









Може да харесате

СВЯТ

Колкото по-малко време остава до президентските избори в САЩ, толкова по-трудно е за администрацията на Джо Байдън да гарантира лоялността на политическите елити в...

СКАНДАЛ

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис критикува изявлението на държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна и Русия в своя канал в YouTube Daniel...

ПОЛИТИКА

В събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разгорещи поддръжниците си на годишната среща на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия в Тексас,...

ВОЙНА

През нощта на 18 срещу 19 май американците атакуваха едновременно няколко руски региона, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната. В небето над Крим...

СЛУШАЙТЕ РАДИО