Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ЗАКОН

Божков депозирал документи в Дубай и САЩ като застраховка срещу „инцидент“





Васил Божков, която се завърна изненадващо в България след повече от три години насилствена имиграция в Дубай, си е направил изключително хитра застраховка „Живот“, издаде наш източник от обкръжението на милиардера.

За да е сигурен, че няма да го сполети „нещастен случай“, докато е на мушката на държавата и конкурентите, Черепа е депозирал изобличаващи документи при нотариуси в Обединените арабски емирства и Съединените американски щати.

Според данните, ако бъдат оповестени публично, документите могат да осветлят мафиотски зависимости по върха на държавата.

Един от най-богатите, ако не и най-богатият българин изрично постави условието те да бъдат предадени на висшестоящи в Дубай и САЩ само при условие, че го сполети нещастие, маскирано като някакъв инцидент, докато съдът у нас решава съдбата му.

Да се надяваме ,че няма да се стигне дотам, стиска палци приятелят на Васил Божков.

Малко по-рано днес стана ясно, че прокуратурата се е изплашила за сигурността и живота на Черепа и затова му поставила охрана.

От днес намиращият се в ареста бизнесмен и семейството му са под държавна охрана. Това обяви адвокатът му Георги Гатев след края на днешния разпит на клиента му. Охраната е по искане, отправено преди няколко месеца, още от времето, в което той искаше да даде показания.

Защитникът не уточни кога и какви заплахи е получил Божков. „Това е по-скоро защита. Неговата лична охрана си съществува и го пази”, допълни Гатев.

Охраната няма да бъде с него в килията, но пък ще го придружава по време на неговите излизания извън нея. До момента не е ясно дали тя ще бъде осигурена от бюрото по защита към Министерството на правосъдието, или от МВР.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА









Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Планът е Пеевски да стане премиер и да пенсионират Борисов като президент. Това разкри доскорошният им партньор Асен Василев – Кокорчо. Така на върха...

СКАНДАЛ

Кирил Наркото пак излъга, този път, че се от кампанията, имал НСО заради заплаха Той призна и за пътен инцидент с него преди няколко...

СВЯТ

Колкото по-малко време остава до президентските избори в САЩ, толкова по-трудно е за администрацията на Джо Байдън да гарантира лоялността на политическите елити в...

СКАНДАЛ

Пенсионираният подполковник от американската армия Даниел Дейвис критикува изявлението на държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна и Русия в своя канал в YouTube Daniel...

СЛУШАЙТЕ РАДИО