Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

ПОЛИТИКА

Напук на Доган: Пресцентърът на ДПС повиши Пеевски в чин „председател“





Пеевски, председател на ДПС. Той “говори” – те слушат. И гласуват единодушно

Заседанията на централния съвет на ДПС преди време бяха едно от най-важните политически събития в страната. На тези заседания винаги пред медиите говореше Ахмед Доган – тогава само председател, без почетен – а думите му се преповтаряха многократно и анализираха обстойно.

Понякога на тези съвети имаше дори спорове и дебати, въпреки че ДПС – което незнайно защо гордо си слага либерален етикет – винаги е било известно със своята казармена дисциплина и всякаква липса на различно мнение. Централните съвети на ДПС се отразяват само в сайта на движението. Дори и там обаче може да се усети специфичната атмосфера. Най-общо казано тя е следната – Делян Пеевски, председател на ДПС говори, останалите слушат и гласуват единодушно.

По-запознатите с политиката вероятно ще решат, че титулуването на Пеевски като председател е грешка. Защото на последната национална конференция той бе избран само за съпредседател, заедно с Джевдет Чакъров.

Заглавията на последните няколко публикации на сайта на ДПС обаче започват точно така – Делян Пеевски, председател на ДПС. По какви причини сайта на ДПС повишава в чин Пеевски е неизвестно. Този своебразен преврат обаче влиза в директно противоречие с волята както на националната конференция, така и на почетния председател Ахмед Доган.

Ето и прессъобщението от събитието:

Днес на заседание на ЦС на ДПС бяха приети критериите и процедури за номиниране на кандидати за народни представители и членове на Европейския парламент, съответно за предсрочните парламентарни избори и европейски избори, които ще се проведат на 9 юни.

Централният съвет взе решение партията да се яви самостоятелно на предстоящия вот. По време на заседанието беше направен анализ на актуалната политическа обстановка по области.

Бъдещите кандидати и евродепутати трябва да бъдат млади и подготвени хора, защото целта на ДПС е да разшири представителството си в ЕП и националния парламент, за да може да работи за хората и едно ново начало на европейска България.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

БАНКЕРЪ

Бари Щернлихт: Скоро започват масови фалити на банки в САЩ заради имотите. По една – две на седмица! Главният изпълнителен директор на базирания в...

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЛУШАЙТЕ РАДИО