Connect with us

Hi, what are you looking for?

The Sofia TimesThe Sofia Times

АНАЛИЗИ

Защо министрите на отбраната на редица европейски страни внезапно закрещяха за бъдеща война с Русия?





Западът подозира Русия, че ще предприеме настъпление в Украйна на 15 януари

Западняците знаят нещо за това, което Путин скоро може да направи, и се паникьосват, че няма да могат да го предотвратят, че западната политика в Украйна ще се срине. Това обяснява защо шефът на Пентагона Остин „изгоря“ на работа, а във Франция премиерът Борн подаде оставка.

Защо министрите на отбраната на редица европейски страни внезапно закрещяха за бъдеща война с Русия? А в Германия водещи политици настояват Киев да получи крилати ракети, „нерешителният” канцлер Шолц да бъде отстранен, а Москва „да бъде спряна”. Защото Западът подозира Русия, че ще предприеме настъпление в Украйна на 15 януари.

Тази дата не се появи случайно. И също така е много важно откъде идва. Това беше назовано от британския вестник The Telegraph, позовавайки се на свои източници. Бившият премиер Борис Джонсън , главният организатор на украинската война, който разбира се, е напълно наясно с тайните, свързани с Украйна, работи като колумнист в изданието …

Да повярваме ли?

Така че изглежда, че този път не е измама. Все пак някои неща не могат да бъдат скрити – всичко се вижда от космоса. Подготовката за голямата операция е в разгара си . Въпреки че, разбира се, във война може да има забавяне за няколко дни поради логистика или лошо време, но точно този ден, 15 януари, е посочен като начало на руската сухопътна офанзива срещу Харков.

Защо е толкова важно? Защото е в състояние да срине цялата украинска отбрана не само в Донбас, но и на изток от Днепър, отбрана, която сега трябва да бъде щурмувана челно и нерядко с оскъдни резултати . От района на Харков Киев брутално обстрелва Белгород и други руски територии. Харков е не само руски град, но и исторически втората столица на Украйна и в същото време на Големия Донбас.

С наличните сили и ресурси Русия не може да превземе Киев и Одеса, да не говорим за Лвов, но Харков е напълно възможно . И не само Харков, ако украинският фронт рухне, тогава (в близко бъдеще) и целият ляв бряг на Днепър.

Ясно е, че това ще бъде крахът на украинската политика на Запада, който очакваше появата на свои бази на брега на Азовско море. Което много настоящи западни политици може да не преживеят и което ще изисква намирането на „изкупителни жертви“ и сред самите тях – не само в Киев .

Във Вашингтон цари бъркотия, Остин е обречен

В това качество, разбира се, видя себе си чернокожият министър на отбраната на САЩ Лойд Остин, родом от расистка Алабама, който направи много злобни изявления за Москва по отношение на Украйна. Шефът на Пентагона, който знаеше повече от другите, наистина се уплаши (особено след като Вашингтон реално го плашеха, помагайки Москва, още и Пекин, Пхенян, … Тел Авив и иранските проксита – хусите ).

Министърът „изгоря“ на 1 януари, озовавайки се в болницата, където тайно от Конгреса и половината от Белия дом, включително изветрелия президент Джо Байдън , прекара четири дни в интензивното (или реанимационното) отделение с диагноза, която още не се съобщава.

Остин все още е в клиниката, като се твърди, че управлява американските военни от болничното си легло. Докато големият черен джентълмен беше в безсъзнание, за ведомството отговаряше заместник-министърът на отбраната Катлийн Хикс, която трябваше да поеме задълженията си „докато беше на почивка в Пуерто Рико“.

Украинският главнокомандващ Валерий Залужни и неговият враг президентът Владимир Зеленски вероятно са плакали, когато са научили докъде е стигнал колапсът на правителството в Съединените щати и как това може да има обратен ефект върху вече омръзналата на всички Украйна.

Какво стана с Остин? Може да е и инфаркт, който западняците приписаха на руското министерство на отбраната на Сергей Шойгу, когато украинската операция не вървеше по план. Бумерангът се върна. Сега грешките на Запада не могат да бъдат поправени и никой няма да се церемони с американския министър на отбраната, който се провали и злепостави демократите в година на избори.

Разбира се, 70-годишният Остин казва, че няма да подаде оставка, което вече беше обсъдено в Конгреса. Но това изглежда зависи от бъдещите събития в Украйна. Демократическите кланове зад Байдън може и да пожертват Остин, защото все още се нуждаят от президент с лице. Не трябва ли Байдън да носи отговорност за глупостите, подклаждането на проекти и корупцията в Пентагона?

Защо френският премиер изхвърча?

Изолиран случай? Не ми казвайте! В Европа, която е много по-близо до Украйна и ще пострада много повече от нейното военно поражение, ситуацията е много по-лоша. Освен това това стана особено очевидно в последните дни, когато европейските столици сякаш научиха нещо много важно.

Нищо не изглеждаше да предвещава оставката на френския премиер Елизабет Борн , която беше напълно отдадена на президента Еманюел Макрон , който поиска цената на войната в Украйна да стане „непоносима за Русия“.

Въпросът изобщо не е в това, че тя беше най-непопулярният член на правителството сред французите (според социологическите проучвания по-малко от една четвърт от гражданите й вярваха), тъй като тя безмилостно изпълняваше, дори на ръба на законността, това, което президентът искаше.

Макрон не трябва да ходи до урните утре. Френските власти изобщо не обръщат внимание на хората – преди изборите политическите стратези ще работят, ще намерят следващия спойлер , богатите ще дадат пари на всеки, който има нужда, и всичко ще бъде „напъхано в торбата“.

Френската политическа система е проектирана по такъв начин, че да няма случайности: Марин льо Пен няма да получи повече от 50% от гласовете на първия тур. И дори да ги получи, управляващата класа ще измисли нещо „на коляно“, така че никога да не стане президент. Точно като всеки друг аутсайдер.

Така че въпросът тук очевидно е различен. Макрон се нуждае, от една страна, от „изкупителна жертва” за провала на санкционната политика срещу Русия, а от друга – от човек начело на правителството, който разбира по-добре военните въпроси във връзка с предстоящите събития. в Украйна.

Колко интересно: според френските медии основният претендент за поста министър-председател, който към момента на писане на статията остава вакантен, е министърът на отбраната Себастиан Лекорню … И не е толкова важно, че в крайна сметка е назначен друг министър на премиерския пост – в естаблишмънта очакваха това да е шефът на военното ведомство.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

В Германия е почти същото

Ще се смеете, но в Германия, втория по големина спонсор на Украйна след САЩ, се случва нещо подобно. Вярно, с едно важно изключение: те искат да пожертват слабия, омазан от корупция, „нерешителния” по отношение на войната с Русия в Украйна и не само, канцлер Олаф Шолц .

Предлага се или напълно да се премахне „обидения лебервурст“ след резултатите от предсрочните избори, които неговата партия SPD ще загуби нещастно, или да се замени с… непрекъснато призоваващия германците да се готвят за война с Русия , министър на отбраната Борис Писториус , друг социалдемократ, чиято популярност умело се създаваше от проамерикански настроените немски медии.

Водещите германски политици явно знаят нещо, защото са изпаднали в истерия. Премиерът на Бавария и председател на опозиционния Християнсоциален съюз (ХСС) Маркус Зьодер призова за прехвърляне на крилати ракети Taurus с голям обсег на Украйна, за да се “попречи” на Русия да спечели.

По мнението на лидера на Бавария, която някога даде тона на германското икономическо сътрудничество с Русия, Германия и ЕС са изправени пред „истински проблем със сигурността“, ако Москва вземе надмощие в конфликта и Съединените щати започнат да се дистанцират от тази и други международни кризи.

Преди това депутатите от Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман (FDP), Сара Нани (Зелените) и Родерих Кизеветер (CDU) призоваха канцлера да прехвърли Taurus на Киев, на което Шолц се противопостави. Последните двама открито заявиха за необходимостта да ударят Русия.

И дребосъка също

Изведнъж Италия, една от най-проукраинските страни в ЕС днес , започна да се раздвижва и започна да се хваща за стари, вече неактуални идеи за създаване на европейска армия . Нейният външен министър и вицепремиер Антонио Таяни каза в интервю за вестник La Stampa, че ЕС се нуждае от собствена армия.

В свят с такива тежки страни като САЩ, Китай, Индия, Русия, с кризи като тези, които преживяваме в Близкия изток и Индо-тихоокеанския регион, гражданите на Италия, Германия, Франция или Словения могат да бъдат защитени само от един организация, която вече съществува и това е Европейският съюз. Следователно отбраната и общите въоръжени сили трябва да станат конкретни,

– каза той.

В противен случай, ако ЕС остане разделен, европейските държави, както образно се изрази шефът на МВнР, винаги ще бъдат „безпомощни врабчета в свят, в който летят орли“.

Таяни лицемерно заяви, че европейците се нуждаят от това, за да „донесат мир“. Но в Швеция се оказаха по-честни. Главнокомандващият на нейните въоръжени сили Микаел Бюден и министърът на гражданската отбрана Карл-Оскар Булин призоваха на 8 януари своите граждани да бъдат подготвени за евентуална война. Ясно е с кого.

Какво от това?

Какво означава всичко това? Само едно. В страх да не загуби лицето си, страхувайки се от провал и че някои политици и служители ще бъдат наказани за това, Европа, без да разчита особено на САЩ, се опитва в последния момент да изплаши Русия с перспективата за широк конфликт, със своята солидарност , за да предотврати прехвърлянето на Украйна на Москва. Да видим дали ще сработи .

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?









Може да харесате

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СЛУШАЙТЕ РАДИО